Şase psihologi, în relaţie cu CJAS Gorj

529

Şase psihologi sunt în contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), ei lucrând la cinci cabinete de medicină de specialitate. Ca şi specialităţi, au optat pentru Diabet, Neurologie şi Psihiatrie Infantilă. Reprezentanţii CJAS se aşteaptă ca anul viitor să crească numărul psihologilor aflaţi în relaţie contractuală cu Casa.

Pentru prima dată, reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate au înţeles importanţa serviciilor psihologice.
În acest fel, un număr mult mai mare de pacienţi vor avea acces la servicii psihologice decontate. Cetăţenii pot apela mai uşor, mai deschis la serviciile psihologice, iar specialiştilor li se decontează aceste servicii. La nivelul judeţului Gorj, şase psihologi au depus documentele pentru a intra în relaţie contractuală cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. „Din păcate nu am avut foarte multe solicitări; au fost doar 6 psihologi care sunt în contract prin cinci cabinete de medicină de specialitate: trei de Neurologie, unul de Psihiatrie Infantilă şi unul de Diabet. Noi ne aşteptam să fie mai mulţi, spre exemplu şi pe Oncologie, acolo unde oamenii au nevoie să fie sprijiniţi. Din păcate nu am avut această doleanţă. Fiind noutăţi, este mai greu începutul şi, de obicei, oamenii văd că sunt nişte bani care pot fi câştigaţi de psihologi. Cu siguranţă anul viitor vom avea mai mulţi psihologi în relaţie contractuală cu noi, pentru că este spre binele oamenilor, fiind nişte consilieri care vor fi decontate în totalitate de către noi”, a explicat Daniel Bondoc, preşedintele CJAS Gorj.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here