Șase candidați luptă pentru Primăria Bumbești-Pițic

1863

Șase candidaturi au fost înregistrate pentru alegerile parțiale din 27 iunie din comuna gorjeană Bumbești-Pițic. Prima candidatură a fost depusă de către Ion Jega, de la Partidul Mișcarea Populară. Apoi și-au depus dosarele Gheorghe Ioniță (ALDE), Claudiu Mădălin Golu (USR) și Artur Leonida Belgher (PER).
În ultima zi, luni, 7 iunie, s-au prezentat la Biroul Electoral de Circumscripție, condus de judecătoarea Gheorghița Eftenoiu, candidații PNL și PSD.
Este vorba de liberala Irina Cojocaru, viceprimarul care a preluat atribuțiile de primar, și de profesorul Florin Sabin Martescu de la PSD.
Toate cele șase candidaturi au fost admise. În comuna Bumbești-Pițic sunt circa 1.800 de alegători. Campania electorală începe în data de 12 iunie.
Comuna a rămas fără primar, după ce fostul edil Michy Nioață, de la PSD, a ajuns la pușcărie, înainte de Paște, după ce a fost condamnat la 2 ani și 3 luni de închisoare pentru fraude cu fonduri europene.
O altă localitate a rămas de curând fără primar, după ce acesta a demisionat din funcție. Este vorba de comuna Logrești, câștigată în septembrie de liberalul Mihai Vochița.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here