Sărbătorirea Zilei pensionarelor din Tismana / Preşedinta Rodica Neamţu aduce mulţumiri primarului ing. Marian Slivilescu şi participanţilor

1067

Din capul locului, recunosc că n-am participat la sărbătorirea – pe stil nou! – a Zilei Femeii – 6 Martie, la Hostelul Mănăstirii Tismana, programată pe 12 martie. Adică sâmbăta trecută. Alte treburi mi-au făcut imposibilă şi prezenţa la Comemorarea lui Constantin Brâncuşi, în aceeaşi zi, la Mănăstirea Lainici, fiind invitat de cei doi inimoşi organizatori: Ştefan Stăiculescu şi Dr. Ion Mocioi, distinşi brâncuşiologi şi iubitori ai Vieţii şi Operei titanului de la Hobiţa.

pensionari tismana (2)Totuşi, preşedintele Asociaţiei pensionarilor din oraşul Tismana – Rodica Neamţu, mi-a oferit detaliile necesare. Astfel, am aflat că s-au strâns în total 35 de pensionari, majoritatea femei, şi au petrecut până târziu în noapte. Pe muzica lăutarilor din formaţia „Sorineii”, în fapt Sorin şi Cosmin Căpriţă, cu solista lor. În acompaniamentul cărora a mai cântat şi atras publicul spre sârbe şi hore interpreta de muzică populară Rodica Ivaşcu.
pensionari tismana (3)Vă daţi seama că a fost o petrecere pe cinste, care-a costat doar 60 de lei de persoană, cu meniu complet, prăjituri de casă şi sucuri aduse tot de participanţi. Şi pentru ca masa să fie şi mai bogată, primarul oraşului Tismana – prof.ing. Marian Slivilescu – le-a mai oferit şi un tort de 9 kilograme, dar şi zece litri de vin.
În plus, tot Consiliul Local şi Primăria le-a mai pus la dispoziţie şi microbuzul primăriei pentru a-i aduce şi a le oferi transport inclusiv la înapoierea spre case a celor din Celei, Sohodol, Topeşti, Vânăta şi alte sate aparţinătoare oraşului Tismana. Aşa încât este de înţeles ca preşedinta Asociaţiei pensionarilor din oraşul Tismana, Rodica Neamţu, să fie extrem de încântată de petrecerea acelui 8 Martie, decalat pe 12 martie, şi să nu-şi găsească cele mai alese cuvinte spre a mulţumi primarului prof.ing. Marian Slivilescu pentru câte a făcut în sprijinul pensionarilor.
Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here