Sărbătoarea Narciselor: Campionat naţional, adrenalină, public numeros şi cele mai tari buggy

523

Ediţia din acest an a Sărbătorii Narciselor de la Târgu-Jiu a debutat odată cu Campionatul Naţional de Rallycross de la Preajba, competiţie desfăşurată sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv. Concursul s-a bucurat de un public numeros mai ales că pe pistă au rulat şi cele mai noi “bijuterii” buggy, realizate de Raiderii din Târgu-Jiu, una dintre maşini având un motor de 1,8 CP. Competiţia a fost organizată de clubul sportiv CS Auto-Moto ISECO Târgu-Mureş, în colaborare cu Asociaţia “Raideri” Târgu-Jiu şi cu sprijinul Primăriei Municipiului Târgu-Jiu.

narcise (1)Debutanţii şi profesioniştii în sportul de viteză şi-au dat întâlnire, sâmbătă, dar şi duminică la campionatul naţional de rallycross de la Preajba, competiţia urmând să aibă următoarea etapă în Argeş. Maşinile, dar şi cele mai noi buggy-uri s-au aliniat la start, rulând pe pistă în aplauzele spectatorilor. Şapte membri ai Asociaţiei “Raideri” s-au înscris în cursă pentru a urca pe podiumul competiţiei care a încununat ediţia din acest an a Sărbătorii Narciselor.

narcise (2) Şerban Vasile Florin, preşedintele Asociaţiei “Raideri”, a explicat faptul că în acest campionat s-au înscris şi debutanţi din alte judeţe ale ţării, din localităţi în care buggy a prins contur. Acesta a explicat şi că, în campionat asociaţia şi-a înscris şi cele mai noi buggy-uri, finalizate şi testate de curând. Ambele au motoare de mare putere în timp ce vechile vehicule sunt conduse în competiţie de tinerii debutanţi.

narcise (3)De la adrenalină la mici şi bere
Cursa de la Preajba, completată şi de una de biciclete, le-a crescut pofta spectatorilor care s-au mutat la terasele întinse lângă Poiana Narciselor. S-au consumat cantităţi impresionante de mici, bere şi alte bunătăţi, în timp ce organizatorii au premiat vinurile locale. Primarul municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru, a declarat deschisă ediţia din acest an a Sărbătorii Narciselor care s-a bucurat de un timp excelent şi numai bun de petrecere în aer liber.

narcise (4)Liber la cules narcise
Odată cu manifestarea, participanţii au avut voie să culeagă narcise, cu condiţia să nu le comercializeze. Tinerii şi vârstnicii au venit astfel din poiană la standurile cu bunătăţi cu braţele pline de florile frumos mirositoare.
A.Stoica

MASINILE NOI narcise (5) narcise (6) narcise (7) narcise (8) narcise (9) narcise (10) narcise (11) narcise (12) narcise (13) narcise (14) narcise (15) narcise (16) narcise (17) narcise (18)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here