Şapte zile pe bicicletă

448
biciclisti2Aproximativ 60 de biciclişti au participat ieri la o acţiune dedicată Săptămânii Mobilităţii. Tinerii dar si vârstnici şi-au pregătit din timp bicicletele şi-au încălzit picioarele şi au pedalat prin oraş pentru a transmite cetăţenilor că mai există o alternativă pentru deplasarea prin municipiu. Reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului Gorj au marcat joi Săptămâna Mobilităţii alături de mai mulţi cetăţeni din oraş.

Participanţii au trebuit însă să întrunească o condiţie, aceea de a se deplasa doar cu bicicleta. Obişnuiţi deja de la ediţiile trecute, elevii, liceeni dar si vârstnicii din municipiu au luat bicicletele de coarne si au pedalat prin oraş. ,,Este o plăcere să pedalăm. Vrem să arătăm că se poate circula prin oraş şi fără maşină”, a declarat unul dintre tinerii participanţi. ,,Am peste 70 de ani şi de când mă ştiu am mers cu bicicleta. Acum supraveghez practic tinerii care participă la acţiune. Pot spune că am pedalat ani buni cu ciclistul Adam”, a declarat şi cel mai vârstnic participant la acţiunea APM Gorj.

Piste de biciclişti în Târgu-Jiu
Participanţii la acţiunea pe biciclete s-au plâns de lipsa în oraş a pistelor pentru biciclişti. Viceprimarul municipiului, Gabriel Sanda a promis însă că anul viitor autorităţile locale vor face demersuri pentru rezolvarea acestei probleme. ,,Vom face şi piste pentru biciclişti anul viitor. Ştim că este necesar ca acestea să existe în oraş”, a declarat vicele Sanda. În cursul acestei săptămâni, conducătorii auto sunt rugaţi sa fie mai înţelegători cu bicicliştii prezenţi în trafic.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here