Şapte olimpici gorjeni pot da BAC-ul mai devreme

387

IMG_4589Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) a publicat ieri lista olimpicilor ce pot susţine examenul de bacalaureat mai devreme. Pe această listă se regăsesc şi numele a şapte elevi din Gorj, olimpici la biologie, atletism şi handbal.

Cum în majoritatea cazurilor, olimpiadele şi concursurile internaţionale se desfăşoară în lunile iunie şi iulie, perioadă în care se organizează şi se desfăşoară şi prima sesiune de bacalaureat, elevii din clasele terminale de liceu, care fac parte din loturile naţionale pentru olimpiadele internaţionale, nu pot participa la această primă sesiune de bacalaureat, iunie – iulie 2012, respectiv, la examenul de admitere în învăţământul superior 2012. Aceştia vor susţine examenul de bacalaureat într-o sesiune specială, ce se va desfăşura în perioada 19 mai – 1 iunie. Potrivit listei afişate pe site-ul MECTS, şapte elevi gorjeni au posibilitatea de a susţine anul acesta examenul de bacalaureat în cadrul sesiunii speciale pentru olimpici: Hoară Maria Cristina (Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”), olimpică la biologie; Creţan Maria Alexandra (Grup Şcolar Energetic nr. 1 Târgu-Jiu), olimpică la atletism; Popescu Laura Diana (Liceul cu Program Sportiv), olimpică la atletism; Staicu Alexandru Răzvan (Liceul cu Program Sportiv), olimpic la atletism; Fica Mariana Mădălina (Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”), olimpică la atletism; Mledenciu Răzvan (Liceul cu Program Sportiv), olimpic la handbal; Predoi Cristina Georgiana (Liceul cu Program Sportiv), olimpică la handbal. Potrivit conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj, momentan singura elevă care s-a înscris este Maria Hoară. „Nu s-au înscris încă dar sunt aşteptaţi să o facă. Această sesiune îi va ajuta şi pe ei, altfel neputând participa la olimpiadele internaţionale. Am anunţat liceele şi trebuie să trimită documentaţia necesară”, a precizat Justin Paralescu, inspector şcolar general.

Calendarul sesiunii speciale de BAC

Sesiunea specială a examenului naţional de bacalaureat se va desfăşura anul acesta la Bacău, în două centre de examen şi în centrul zonal de evaluare. Locaţiile centrelor de bacalaureat şi modalitatea de repartiţie a candidaţilor în cele două centre de examen sunt stabilite de Comisia judeţeană de bacalaureat a Inspectoratului Şcolar al Judeţului Bacău. Înscrierile vor avea loc în perioada 19 – 20 mai, iar prima probă, cea de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orală în limba română, va avea loc luni, 21 mai. Proba de evaluare a competenţelor digitale se va desfăşura în intervalul 23 – 24 mai iar cea de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională în zilele de 24 şi 25 mai. Probele scrise vor debuta pe 28 mai, urmând ca afişarea rezultatelor iniţiale să se facă în data de 31 mai, elevii având doar patru ore la dispoziţie pentru a face contestaţie dacă sunt nemulţumiţi de notele obţinute. Rezultatele finale vor fi afişate în data de 1 iunie.

Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here