„Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”, la final

327

Campania „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii” a ajuns vineri la final. Campania a vizat sensibilizarea cetăţenilor în legătură cu importanţa prevenirii criminalităţii, necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecţie şi consecinţele asociate comiterii de infracţiuni şi s-a desfăşurat în perioada 30 septembrie – 4 octombrie, fiecare zi având o anumită temă. Cea de-a cincea şi ultima zi a campaniei a fost dedicată siguranţei rutiere.

În ultima zi a „Săptămânii Prevenirii Criminalităţii” a fost organizată şi o expoziţie cu sisteme complexe de securitate, sisteme de alarmă, camere de supraveghere video, sisteme antiefracţie, în colaborare cu Camera de Comerţ Gorj, pentru prevenirea furturilor din locuinţe. Expoziţia ar fi trebuit să aibă loc în prima zi a campaniei, însă, din cauza vremii nefavorabile, a fost amânată pentru vineri, 4 octombrie. La această activitate au participat opt societăţi comerciale care au furnizat aceste servicii cetăţenilor participanţi, ca soluţii pentru asigurarea locuinţelor. „Această activitate este organizată în colaborare cu Camera de Comerţ şi constă în prezentarea de sisteme antiefracţie, de supraveghere video şi de control acces. Iniţiativa noastră a vrut să ofere cetăţenilor o alternativă pentru siguranţa locuinţei lor”, a declarat agent principal Miruna Prejbeanu.

Maşinile Poliţiei, scoase în Piaţa Prefecturii
Tot vineri, cei care au trecut prin centrul municipiului Târgu-Jiu, au putut admira tehnica din dotarea poliţiştilor: autospeciale SIR, laborator criminalistic, autospeciale VW şi motocicleta serviciului rutier. De asemenea, între orele 16.00 – 17:00, s-a desfăşurat un marş al bicicliştilor sub sloganul „Siguranţă pentru toţi! Toţi în siguranţă!”, marş destinat sensibilizării şi conştientizării participanţilor la trafic şi prevenirea accidentelor rutiere. La activitate au participat un număr de aproximativ 40 de biciclişti.

Concurs cu tematică rutieră la Motru
Tot în cadrul manifestării „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”, poliţiştii din municipiul Motru au desfăşurat o serie de activităţi preventive pe raza de competenţă. Una dintre aceste activităţi a constat în organizarea unui concurs cu tematică rutieră la care au participat 30 de elevi de clasa a IV-a. „În intervalul orar 10:00 – 13:00, la Şcoala Gimnazială nr. 1, a fost organizat un concurs cu tematică rutieră, la care au participat un număr de 30 elevi ai clasei a IV-a, formându-se grupe a câte 5 elevi care au soluţionat chestionare. Totodată a fost organizată şi o probă practică la care au participat elevii care fac parte din patrula şcolară, fiind dirijat traficul rutier la ieşirea şi intrarea elevilor la cursuri. La finalul activităţii le-au fost înmânate elevilor pliante şi orare şcolare”, a declarat Romina Dochian, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Acţiune de prevenire a evenimentelor rutiere
Şi poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Mătăsari, împreună cu cei ai posturilor de poliţie arondate, au acţionat, în baza planului „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”, în zonele centrale ale comunelor Mătăsari, Drăgoteşti, Slivileşti şi Bolboşi, pe linia siguranţei rutiere. „Participanţii la trafic au primit recomandări cu privire la regulile obligatorii ce trebuie respectate pe toată durata deplasării pentru evitarea producerii de evenimente rutiere. De asemenea, a fost organizată o acţiune tematică pe linia respectării legale privind circulaţia mopedelor şi a motocicletelor. Au mai fost organizate întâlniri cu elevii unităţilor de învăţământ din zona de responsabilitate”, a precizat Romina Dochian.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here