Săptămâna Internaţională a Francofoniei, A doua ediţie a Festivalului-concurs „Les amis francophones” la Şcoala Generală Ceauru

324

100_6175La sfârşitul săptămânii trecute (17 martie 2012) Şcoala Generală Ceauru-Băleşti a găzduit a doua ediţie a Festivalului-Concurs „Les amis francophones”. Manifestarea a antrenat peste 150 de participanţi din toate şcolile judeţului şi a fost organizată de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj, Casa Corpului Didactic Gorj, Association Roumaine des Professeurs de Francais şi Şcoala Generală Ceauru-Băleşti.

„Săptămâna Internaţională a Francophoniei” (14-20 martie 2012) a fost marcată în Gorj de organizarea Festivalului-concurs cu participare internaţională de creaţie literară şi imagine „LES AMIS FRANCOPHONES”, manifestare ajunsă la ediţia a doua. Association Roumaine des Professeurs de Francais – Gorj, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj, a organizat în ziua de 17 martie 2012 Festivalul-Concurs cu participare internaţională de creaţie literară şi imagine, intitulat „LES AMIS FRANCOPHONES”. Manifestarea se desfăşoară în cadrul unui parteneriat educaţional iniţiat de către Association Roumaine des Professeurs de Francais – Gorj şi se adresează atât cadrelor didactice cât şi elevilor pasionaţi de limba şi literatura franceză dar şi de muzică. 100_6212Competiţia s-a desfăşurat pe două secţiuni, juriul având o misiune foarte dificilă în desemnarea câştigătorilor. La Secţiunea I („Le monde francophone”) câştigătorii au fost următorii: premiul I – Cătălin Spumă (Colegiul Tehnic Mătăsari) şi Andrada Baldovin (Şcoala Generală Nr. 1 Bumbeşti-Jiu); premiul II – Daria Căpriţă (Şcoala Generală Nr. 1 Bumbeşti-Jiu) şi Constantin Ştirbu (Grup Şcolar Energetic Târgu-Jiu); premiul III – Luiza Prier-Diaconu (Şcoala Generală „Alexandru Ştefulescu” Târgu-Jiu) şi Georgiana Maria Spineanu (Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru”). La Secţiunea II (Poésie, Chanson, Théâtre) a existat Marele Premiu oferit elevei Ancuţa Ionescu de la Şcoala Generală „Constantin Săvoiu”. Locul I a fost împărţit de elevii Bianca Nueleanu, Adelina Papoe şi Cătălin Fâcea de la Şcoala Generală „Sfântul Nicolae” care au prezentat „La voyante” de Delphine Roux şi elevii Alice Armăşoiu şi Dragoş Olteanu de la Colegiul Tehnic Mătăsari care au prezentat un fragment din „Le bourgeois gentilhomme” de Moliere. Locul II a fost adjudecat de elevii de la G.S.I. Tismana care au prezentat „Liberte” de Paul Eluard dar şi de Alexandra Giurcă de la Liceul de Muzică şi Arte Plastice „Constantin Brăiloiu” care a prezentat „Je veux – ZAZ”. Locul III a fost împărţit de Oana Lungu de la Liceul de Muzică şi Arte Plastice „Constantin Brăiloiu” şi Georgiana Maria Spineanu de la Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru”. Profesoara Viorica Floarea Spahiu, coordonatorul acestei manifestări, ne-a declarat la încheierea manifestării: „În cadrul acestei activităţi se doreşte cultivarea interesului elevilor şi a părinţilor pentru limba franceză, dezvoltarea aptitudinilor estetice şi fixarea deprinderilor de a utiliza vocabularul limbii franceze, dar şi dezvoltarea deprinderilor de creaţie plastică şi artistică. Mă bucur că Şcoala Generală Ceauru a asigurat toate condiţiile pentru buna desfăşurare a competiţiei, inclusiv premiile. Ţin să remarc participarea voluntarilor francezi care s-au arătat impresionaţi de nivelul competiţiei.”

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here