Şansă mare la medalii! Mergea şi Tecău au biruit vacarmul din Brazilia

540

Indiferent de rezultatul partidei din semifinale, gorjeanul Florin Mergea şi constănţeanul Horia Tecău vor evolua cu medaliile pe masă la Rio. Fie pentru bronz, fie pentru a culege laurii “supremi”, sportivii români trebuie apreciaţi pentru cum au gestionat o partidă în care totul le-a fost ostil. Cuplul nostru a trecut după un meci cu nerv de perechea braziliană Marcelo Melo/Bruno Soares, 6-4, 5-7, 6-2.
Este lesne de înţeles că atmosfera de pe Terenul 1, al doilea ca mărime din Complexul Olimpic de Tenis de la Rio, a fost departe de ceea ce oferă meciurile similare din circuitele ATP. “Blindaţi” cu tricouri de fotbal, fanii brazilieni şi-au încurajat, de multe ori peste limita fair-play-ului, favoriţii. Mergea şi Tecău au intrat pe arenă în apostrofări, au fost huiduţi copios în pauzele dintre schimburi şi au terminat partida împărţind mingi tribunelor care, în cele din urmă, le-au recunoscut superioritatea. Partida a durat 1 oră şi 52 de minute, iar următorul hop pentru ai noştri este întâlnirea cu sportivii americani Jack Sock şi Steve Johnson.
La finalul meciului, Florin Mergea a explicat că presiunea fanilor le-a dat un imbold suplimentar. De altfel, perechea noastră s-a călit în vulcanul sud-american şi în Cupa Davis. La început de drum, în 2003, românii treceau de fraţii Lapentti, după un meci în care pragul critic al decibelilor fusese depăşit. Confruntarea de poveste avea loc la Quito, la o altitudine de peste 2.800 de metri.
“Ne așteptam la o asemenea atmosferă, a fost exact precum cu Ecuadorul când eram juniori, dar ne-am concentrat pe fiecare punct. Astea sunt condițiile în care noi jucăm cel mai bun tenis și asta s-a văzut și acum în teren. Important e că am stat unul lângă altul și ne-am împins de la spate și am crezut în victorie, pentru că era un meci foarte dificil și cred că am fost mereu peste ei”, a spus Mergea.
“Am spus că obiectivul acestui an este să câștigăm medalia de aur la Rio. Noi știm lucrul ăsta, echipa noastră știe, toată țara știe lucrul ăsta, nu mai trebuie să nu punem nicio presiune în plus. Am ajuns aici doar concentrându-ne pe fiecare meci în parte, pe fiecare punct. Mereu cel mai important meci e următorul”, a declarat şi Horia Tecău.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here