SANITAS Târgu-Jiu vrea demiterea managerului Gigel Capotă pentru atitudinea “amenințătoare, de hărțuire și intimidare”

571

În cursul zilei de 25 aprilie, a fost înregistrată la Consiliul Judeţean Gorj o adresă semnată de Sindicatul SANITAS Târgu-Jiu, prin intermediul căreia se prezintă o serie de probleme privind managementul lui Gigel Capotă şi de relaţia manager-salariaţi, solicitându-i-se conducerii CJ Gorj demiterea lui Capotă, numirea unui manager interimar și organizarea de urgenţă a concursului pentru ocuparea funcţiei de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. Gigel Capotă se apără și susține că el a vrut ca niciun salariat să nu piardă din venituri. Cât despre relația sa cu președintele SANITAS, managerul Capotă spune că nu există niciun conflict.

Sindicatul reprezentativ la nivelul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu acuză că managerul unității, Gigel Capotă, are o atitudine ”amenințătoare, de hărțuire și intimidare” la adresa personalului medical din unitate. Acesta este acuzat că a împărțit sporuri discreționar, dar și că a încercat să-i facă pe membrii de sindicat să se retragă din Sanitas.

Capotă: “Nu există niciun conflict”
Gigel Capotă se apără, mărturisind că nu are niciun conflict cu salariații și că respectă conducerea SANITAS: “Nu există niciun conflict între mine și domnul Valentin Popa. Eu îl respect! Este președintele Consiliului de Administrație, am toată deschiderea ca să colaborăm. Noi, conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, am hotărât ca niciun salariat să nu înregistreze pierderi în luna martie, față de luna februarie”. Cât privește relația sa cu medicii, Capotă a declarat că “medicii sunt emblema unui spital. Eu nu am zis nimic rău despre medici”.

Vicepreședintele Muja: „Este o stare de fapt”
Situația creată la nivelul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu este cunoscută de către reprezentanții Consiliului Județean Gorj. “Este o stare de fapt vizavi de aplicarea regulamentului și a Legii salarizării. Noi am discutat și am plecat de la principiul că salariații Spitalului Județean să nu piardă la venituri, raportat cu cele din luna februarie”, a declarat Ninel Muja, vicepreședintele CJ Gorj.Reamintim faptul că, angajații Spitalului Județean de Urgență (SJU) Târgu-Jiu, care au protestat luni, în curtea spitalului din strada Progresului, au solicitat plata 100% a sporului de continuitate (pentru zilele de sâmbătă și duminică), acordarea echitabilă a sporului pe secții, iar la gărzile medicilor să fie plătit sporul la nivelul celui dinaintea aplicării noului regulament. Mai mult decât atât, protestatarii au cerut demisia managerului Gigel Capotă, pe motiv că a întocmit regulamentul de sporuri preferențial, iar directorul medical nu și-a dat avizul.
Minodora Sucea

1 COMENTARIU

 1. Cine cere demisia?
  Niște profitori din sindicat și din ordinul asistenților medicali?
  Păi voi vorbiți…voi care câștigați sute de milioane pe lună?
  Voi care veniți la ora 10 la serviciu?
  Voi care organizați excursii in străinătate pe banii proștilor?
  Voi care folosiți mașina și combustibilul in interes propriu pe banii cotizanților?
  Voi care organizați mese festive din fondurile sindicatului sau al ordinului?
  Voi care v-ați angajat rudele in sindicat sau le-ați pus șefe de secție?
  Păi vouă nu vă este rușine… nesimțiților?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here