SANITAS luptă pentru drepturile salariale ale angajaților DGASPC Gorj

660

La începutul acestei săptămâni, Biroul Județean SANITAS din cadrul DGASPC Gorj a fost convocat în ședință extraordinară, pe ordinea de zi regăsindu-se analizarea situației existente la nivel de DGASPC Gorj, scăderea veniturilor anumitor angajați ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj. Discuțiile vor continua, până la finalul acestei săptămâni, urmând a se lua decizii.

Pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a Biroului Județean SANITAS din cadrul DGASPC Gorj s-au regăsit mai multe puncte: analizarea situației  existente la nivel de DGASPC Gorj, scăderea veniturilor angajaților din cadrul  Centrelor de Zi pentru copii cu dizabilități și ai personalului din sectorul de activitate ,,Administrație” (inspector de specialitate, administrator, magazine, muncitor calificat/necalificat, șofer, portar, etc) al DGASPC Gorj; analizarea situației funcționarilor publici din cadrul DGASPC Gorj, unde diferențele salariale existente dintre funcționarii publici din DGASPC Gorj și cei din Consiliul Județean Gorj, ajung în prezent și la 2000 lei pentru aceeași funcție/grad/vechime/studii; informarea cu privire la demersurile efectuate de către CNSLR Frăția Gorj pentru a preveni scăderile salariale; consultarea membrilor de sindicat cu privire la viitoarele forme de protest.

Ședință extraordinară a SANITAS, pentru angajații DGASPC
Biroul Județean SANITAS din cadrul DGASPC Gorj, convocat în ședință extraordinară în data de 15.04.2018, la sediul CSNLR Frăția Gorj, orele 14.00. “Întrucât, începând cu 1 martie 2018: personalul de specialitate din cadrul Centrelor de Zi pentru copii cu dizabilități, va avea veniturile salariale diminuate cu 35%, angajații fiind plătiți diferit de colegii lor din centrele de plasament; nu s-a găsit o soluție viabilă și uniformă pentru ca întreg personalul din sectorul de activitate ,,Administrație” (inspector de specialitate, administrator, magaziner, muncitor calificat/necalificat, șofer, portar, fochist etc) al DGASPC Gorj, să nu piardă din venituri (între 400 -800 lei/net), prin mărirea salarului de bază (așa cum s-a convenit la consultarea sindicate/ conducerea Consiliului Județean Gorj din data de 12/04/2018); mărirea salariului de bază pentru funcționarii publici din cadrul DGASPC Gorj, cu un procent între 5-10%, nu a avut loc, așa cum li s-a promis în două rânduri (septembrie și decembrie 2017), în vederea diminuării diferențelor salariale existente dintre funcționarii publici din DGASPC Gorj și cei din Consiliul Județean Gorj, care în prezent ajung și la 2000 de lei pentru aceeași funcție/grad/vechime/studii. La sedință a participat dl. Muja Nicolae – vicepreședinte Consiliul Județean Gorj. De asemenea, s-au purtat discuții cu domnul Popescu Cosmin Mihai, președintele Consiliului Județean Gorj, care s-a arătat disponibil la dialog și găsirea de soluții concrete pentru salariatii DGASPC Gorj. S-a hotărât următoarele: 1.Consultarea membrilor de sindicat cu privire la viitoarele forme de protest: de la scrisori, petiții, pichetări, pană la greva generală. Termen : 19/04/2018; 2. Continuarea discuțiilor cu reprezentanții Consiliului Județean Gorj; 3. Centralizarea consultărilor salariale și analizarea relației sindicate-Consiliul Județean Gorj. Termen 20/04/2018”, se arată într-un comunicat de presă al SANITAS Gorj.
Minodora Sucea

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here