Sâni atrăgători, cu ajutorul exerciţiilor fizice

425

exercitiiPentru a avea sâni mai fermi ori cu o formă mai conturată ar trebui să ştii că poţi avea aceste lucruri şi fără operaţii dureroase şi costisitoare. Exerciţiile pentru sâni pot face sânii mai fermi şi îi pot tonifia, astfel încât să-ţi placă modul în care arăţi, indiferent de dimensiunile pe care le-ai dobândit de la mama natură.

Iată în continuare câteva exerciţii speciale pentru această zonă, care dacă în asociere cu o alimentaţie echilibrată şi un stil de viaţă sănătos pot duce la rezultatul dorit.

Chiar şi sânii puţin lăsaţi, din cauza perioadei de alăptare, pot deveni frumoşi şi sănătoşi, apelând la un program de exerciţii.

Sună bine, nu? În acest caz hai să vedem ce e de făcut:

Exerciţiul 1 – în faţa unui perete, te apleci uşor şi te propteşti cu palmele de perete. Împinge cât de mult poţi după care revii la poziţia de început. Ia o pauză de câteva secunde si repetă exerciţiul. Astfel vei lucra muşchii pieptului, dar şi ai braţelor, iar în timp rezultatele vor fi pe măsura aşteptărilor. Zilnic repetă acest exerciţiu de 10 ori, nu-ţi va răpi prea mult timp, maxim 10 minute.

Exerciţiul 2 – în poziţie verticală, cu mâinile pe şolduri, încearcă să-ţi atingi coatele, în spate. În mod normal nu ai cum să-ţi atingi coatele, dar un astfel de exerciţiu îţi va întinde muşchii, şi se va produce şi o uşoară ridicare a sânilor. Există un avantaj în acest caz pentru că poţi practica exerciţiul în orice loc şi oricând, fără să îţi trebuiască un anumit fel de echipament sau accesoriu. Repetă de 10-15 ori, cu pauze, pentru destinderea muşchilor.

Exerciţiul 3 – este un exerciţiu banal – se unesc palmele şi se încearcă ridicarea coatelor cât mai sus. Trebuie împinsă o palmă una în cealaltă, până când vei simţi o presiune la nivelul sânilor. Prin această metodă se tonifiază muşchii.

Exerciţiul 4 – cu greutăţi de 2kg fiecare (sau sticle cu apă sau săculeţi cu nisip dacă nu ai greutăţi) poţi începe un anumit tip de exerciţiu foarte bun pentru braţe, dar şi pentru zona bustului. Se aşează greutăţile jos, apoi se ridică ţinând braţele drepte, până deasupra capului. Vei vedea cum muşchii tăi încep să lucreze. Nu face prea multe exerciţii, 10-15 sunt de-ajuns, pe zi. Dacă nu eşti fană exerciţii fizice, înainte de a începe acest exerciţiu, practică 10 minute de încălzire.

Exerciţiul 5 – în poziţie dreaptă, gândeşte-te că înoţi şi ridică mâinile şi execută aceeaşi mişcare ca la înot ca şi când ai vrea să stai la suprafaţa apei. În acelaşi moment, ţine muşchii încordaţi pe toată durata exerciţiului. Se recomandă a se face de 15-20 de ori cu câteva secunde de relaxare între exerciţii.

Aceste exerciţii prezentate mai sus îţi vor fi de mare folos pentru a obţine rezultatele pe care ţi le doreşti, cu o singură condiţie: să fii tenace.

Şi pentru o mai mare eficienţă, îţi mai prezentăm câteva trucuri:

Stai mereu dreaptă, cu umerii traşi în spate. Pe lângă faptul că vei avea o alură feminină, mai elegantă, dar astfel vei avea şi sânii şi spatele bine tonifiate.

Atunci când faci duş, alternează jeturile de apă caldă, cu cele reci. Şi această variantă este tot pentru tonifierea pielii bustului.

Masajul este excelent. Achiziţionează-ţi o loţiune destinată fermităţii bustului şi aplic-o în fiecare zi, după baie.

La plajă, întotdeauna stai cu sutien. Pielea sânilor este deosebit de sensibilă, iar soarele o poate îmbătrâni prea devreme.

Atunci când practici o activitate sportivă, nu uita să foloseşti o bustieră pentru susţinerea sânilor.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here