Sancţiunii de mii de lei pe filiera cerealieră

512
Inspectorii Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Gorj au aplicat în perioada 21-25 septembrie a.c., o serie de controale, în urma cărora s-au aplicat sancţiuni în valoare de totală de 4.000 RON. O amendă contravenţională de 3.000 RON a fost acordată în urma verificării a 51 de mijloace de transport ce transportau produse cerealiere.

Odată cu aplicarea acestei contravenţii, s-au confiscat şi un număr de 102 pâini. De asemenea, tot pe filiera cerealieră, au fost verificate 14 unităţi, printre care brutării, patiserii şi o firmă ce comercializa cereale. Aceasta din urmă s-a ales cu o amendă de 1.000 RON deoarece comercializa produse fără documente de provenienţă.

De asemenea, s-au aplicat două avertismente în două pieţe agroalimentare, unde au fost verificaţi 14 operatori economici. Şi un depozit en-gross din judeţ s-a ales cu avertisment. Principalele nereguli descoperite de inspectorii DADR Gorj, alături de inspectorii Gărzii Financiare şi de comisarii Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, se referă la: lipsa documentelor de provenienţă a produselor, comercializarea unor cantităţi mai mari decât cele înscrise în documente, precum şi neetichetarea fructelor şi legumelor.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here