Sancţiuni pentru comercianţii gorjeni

380
piataReprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Gorj au verificat zeci de comercianţi din pieţele din judeţ, acţiunea făcând parte dintr-o tematică de verificare a produselor alimentare.

Un număr de 65 de comercianţi din localităţi precum Motru, Târgu-Jiu, Rovinari, Tismana şi Bumbeşti-Jiu, au fost sancţionaţi contravenţional, dintre aceştia 27 s-au încheiat cu avertismente, iar 38 cu amenzi în valoare de 64.000 de lei. „Am fost nevoiţi să retragem de la vânzare aproape o sută douăzeci de kilograme de produse alimentare pentru deficienţe care ţineau de termenul de valabilitate, ambalaje deteriorate, modificări ale produselor”, a declarat Mihaela Răducan, comisar – şef în cadrul CJPC Gorj.
În cursul acţiunilor de control, s-a urmărit calitatea produselor destinate vânzării, modul de transport, depozitare şi comercializare al acestora, precum şi etichetarea, prezentarea şi publicitatea lor.
136 de reclamaţii, soluţionate
În urma bilanţului trimestrial al activităţii CJPC Gorj, s-a constatat faptul că personalul unităţii s-a ocupat în primele trei luni de înregistrarea a 169 de petiţii venite de la consumatorii din diverse zone ale judeţului, fie telefonic, fie direct la sediu sau prin intermediului textului. Dintre acestea, 136, care priveau calitatea produselor şi a serviciilor, în general alimentare, au fost şi soluţionate.
De asemenea, în intervalul ianuarie – martie, peste 500 de operatori au fost vizitaţi de oamenii legii, în rândul a peste 400 dintre comercianţi fiind aplicate amenzi, valoarea totală fiind de 355.000 de lei. Din activitatea din ce în ce mai bogată a comisarilor de la Protecţia Consumatorilor, ne puteam da seama că amenzile care se dau în urma controalelor nu sunt de bun augur pentru activitatea economică a judeţului, dar şi pentru cumpărătorii de produse fie ele alimentare sau nealimentare.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here