Sancţiuni din partea Gărzii de Mediu Gorj

649
Garda de Mediu Gorj a efectuat săptămâna trecută două controale la nişte balastiere din localităţile Aninoasa şi Ioneşti. Controalele au fost demarate în urma primirii unor sesizări din partea Gărzii Financiare Gorj.
Inspectorii Gărzii de Mediu Gorj s-au deplasat la faţa locului în ambele localităţi, însă nereguli şi sancţiuni s-au dat doar la Ioneşti.

Acolo erau mai multe utilaje care nu fuseseră folosite deloc în anul 2009. “La Ioneşti am aplicat o amendă de 1.000 RON pentru o firmă, localitatea fiind singurul loc în care firma respectivă presta servicii. Am acordat această sancţiune pentru poluarea solului în urma scurgerii uleiului de la utilaje” , ne-a declarat Elena Bălan, reprezentant al Gărzii de Mediu Gorj. Utilajele de la Ioneşti erau păzite de ochii vigilenţi ai unui singur paznic.

Elena Bălan crede că plata amenzii nu a fost încă efectuată deoarece la scurt timp după ce amenda a fost încasată, Garda de Mediu Gorj trebuia să primească o copie după chitanţa sau ordinul de plată aferent.
La Aninoasa nu au fost probleme şi nu a fost necesară aplicarea unei sancţiuni deoarece fuseseră retrase toate utilajele de pe raza balastierei.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here