Sancţiuni de 82.000 de lei pentru angajatorii gorjeni

420

Inspectorii Serviciului Control Relaţii de Muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj au efectuat în cursul săptămânii trecute un număr de 31 de controale, din care 29 pentru identificarea şi combaterea cazurilor de muncă fără forme legale de angajare. În cursul acestor verificări, au fost depistaţi doi angajatori, unul care derula activitate de tip cafe-bar din municipiul Târgu-Jiu, şi un altul din Ciuperceni, al cărui profil de activitate este zootehnia, care prestau activitate cu trei persoane fără forme legale de angajare. În consecinţă, au fost aplicate două sancţiuni pentru utilizarea muncii fără forme legale de angajare în cuantum de 30.000 de lei.

“Au fost aplicate în total 14 sancţiuni contravenţionale la 9 angajatori, în valoare de 52.500 de lei, amenzile fiind aplicate pentru: neîncheierea, în formă scrisă, a contractului individual de muncă anterior începerii activităţii; nerespectarea prevederilor legale referitoare la acordarea repausului săptămânal, la munca în zilele de sărbătoare legală şi la munca de noapte; nerespectarea prevederilor legale referitoare la transmiterea registrului general de evidenţă al salariaţilor”, a declarat purtătorul de cuvânt din cadrul ITM Gorj, Gheorghiţă Cusma.
Şi inspectorii Compartimentului Securitate şi sănătate în muncă au desfăşurat 31 de controale pentru respectarea prevederilor legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă în care au fost depistate 39 de neconformităţi pentru care au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în cuantum de 29.500 de lei. Principalele nereguli pentru care s-au aplicat sancţiuni au fost: instruirea necorespunzătoare a personalului, semnalizarea pericolelor incompletă, evaluarea riscurilor necorespunzătoare, neasigurarea măsurilor necesare pentru acordarea primului ajutor.
I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here