Sancțiuni aplicate de DSP personalului din spitale

715

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj a efectuat controale în spitalele din judeţ în scopul verificării respectării prevederilor legale privind calitatea condiţiilor de acordare a serviciilor de asistenţă medicală, respectarea normelor de igienă și dezinfecție. Potrivit reprezentanților DSP, aceste controale sunt solicitate de Ministerul Sănătății, tematica fiind impusă de minister, acolo unde, de altfel, ajung și raportările.

În plin scandal privind problema dezinfectanților diluați utilizați în spitale, atenția opiniei publice, dar și a celor din sănătate, este îndreptată spre calitatea condițiilor de acordare a serviciilor medicale. Direcția de Sănătate Publică Gorj efectuează lunar controale tematice, fiind aplicate sancțiuni acolo unde este cazul. “Controale tematice efectuăm lunar în spitale. Avem echipe de control, care se deplasează la fața locului și fac verificări în baza tematicii impuse de Ministerul Sănătății, iar raportările în urma acestor controale se fac direct la minister. Am avut și situații în care am aplicat sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor legale în privința asigurării igienei corespunzătoare în spitale”, a precizat Marius Boeriu, directorul executiv al DSP Gorj.
Direcția de Sănătate Publică Gorj continuă efectuarea controalelor tematice în toate spitalele din județ. În urma verificărilor efectuate până în prezent, s-au aplicat și sancțiuni; două infirmiere au fost amendate că nu și-au făcut datoria la locul de muncă.
Reprezentanții DSP Gorj dau asigurări că aceste controale se realizează cu exigență, cu atât mai mult cu cât la ora actuală toată lumea este cu ochii pe sistemul sanitar.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here