Sancţiune cu promovare pentru fostul şef de centru de la Cărbuneşti

730

Gheorghe Remetea, fostul şef al Centrului Pilot de la Târgu-Cărbuneşti, a fost ridicat la rangul de inspector de specialitate la una dintre subunităţile de la Târgu-Jiu ale DGASPC Gorj. Asta, deşi conducerea unităţii îi aplicase, teoretic, acestuia o măsură sancţionatorie pentru neglijenţa de care acesta a dat dovadă în cazul animalelor decedate în ferma de la Cărbuneşti. Decizia promovării lui Remetea a uluit angajaţii DGASPC, cu atât mai mult cu cât se cunoaşte că în lipsa fostului director, la centrul pilot s-a dispus şi un audit, neregulile din mandatul respectivului fiind grave. Reamintim că, Remetea este tehnician veterinar, profesia în cauză fiind completată mai târziu cu absolvirea Facultăţii de Drept.
Pe 15 iunie 2003, acesta ajunge însă administrator la centrul Cărbuneşti, pe studii medii, ca în 2005 să dea concurs şi să ajungă director adjunct, deşi nu avea vechime în funcţie pe studiile absolvite. De altfel, până la 1 iunie 2007, centrul se aflase în subordinea CJ Gorj.
Pe 1 septembrie 2014, centrul s-a împărţit în două, la cererea lui Remetea care se vroia director plin, ca în 2016, şeful centrului să nu îşi mai poată ascunde managementul defectuos, neglijenţa sa ducând la decesul a trei animale din ferma centrului pilot. Conducerea DGASPC trimite la Cărbuneşti o echipă de control şi decide mutarea disciplinară a lui Remetea, pentru câteva luni, la unul dintre centrele instituţiei de la Târgu-Jiu. Aici, Remetea nu mai poate fi director, dar conducerea DGASPC decide să-i ofere funcţia de inspector de specialitate, deşi respectivul nu a ocupat niciodată o astfel de poziţie, el fiind doar administrator şi şef de centru.
A.Stoica

4 COMENTARII

  1. Da de auditul de l verifica pe Cotruna pt gravele ilegalitati nu ziceti nimik….poate l,,promovati ,,si pe acest etnic inspectorsa scapati lumea de el.

  2. REMETEA GHEORGHE ESTE BUN SA BAGE VRAJBA INTRE SALARIATII ,SCANDAL INRE SALARIATII, BARFE INTRE SALARIATI BUN DE DAT AFARA IN FRUNTE CU GASCA LUI CARE IL PLANG DE MILA CA NU MAI ARE CU CINA SA SI FACA MENDRELE STIE EL DE CE MUL MAI BINE

  3. va spun eu de ce nu este bun Remetea pentru ca a vrut sa fie ordine pe vremea lui Buca erea dezordine acesta impreuna cu gasca lui o tineau numai intro bautura

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here