Sănătatea se reflectă şi în aspectul mâinilor

414
mainiNoile cercetări ale medicilor de la Societatea Royal de Medicină susţin că aspectul mâinilor conţine detalii vitale despre sănătate, inclusiv semne ale unor boli destul de grave, cum ar fi cancerul. Specialiştii au ajuns la această concluzie după ce o femeie de 74 de ani, aparent sănătoasă, le-a cerut ajutorul pentru că îi crescuseră bătături în palmă.

Aceste bătături erau de fapt nişte semne destul de rar întâlnite ale cancerului ovarian, diagnostic care i s-a pus ulterior femeii. Medicii precizează că fiecare lucru ciudat care poate apărea pe mâini poate reprezenta indicii ale diferitelor boli. Astfel, persoanele care au palmele roşii pot suferi de ciroză, pentru că, potrivit specialiştilor, mâinile sunt direct implicate cu starea ficatului, iar de această afecţiune suferă persoanele care consumă băuturi acoolice în exces.

Persoanele alcoolice au atât mâinile cât şi faţa roşie. De asemenea, persoanele care au încheieturile degetelor groase pot avea un nivel crescut de colesterol. Indivizii care au unghiile vineţii pot avea probleme atât cu circulaţia sângelui, cât şi cu inima. Culoarea normală a unghiilor trebuie să fie rozalie, în nici un caz spre albastru, pentru că această culoare închisă indică faptul că sângele nu ajunge la unghii, dar şi faptul că sângele nu este bine oxigenat. Unghiile rotunde pot arăta faptul că persoanele pot suferi de artrită reumatică.
Doctorii susţin că această cauză este determinată de vasele de sânge din unghii care duc la deformarea unghiilor, dându-le o formă bombată. Unghiile groase ascund afecţiuni ale rinichilor, menţionează specialiştii. Aceştia susţin că nefuncţionarea rinichilor duce la îngroşarea stratului de unghie pentru că lichidele care se elimină prin corp sunt toxice.
Dacă sunt mai albicioase, unghiile pot ascunde boli ale ficatului, dacă o jumătate de unghie este albă şi cealaltă roz, ar putea fi vorba despre o afecţiune renală, iar dacă unghiile cresc greu, e posibil să fie vorba de o boală pulmonară. Persoanele care au palmele mai mereu umede pot suferi de tiroidă, pentru că această boală dă senzaţia de transpiraţie a întregului corp nu numai a palmelor, precizează specialiştii.
Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here