Sănătatea gorjeană, în piuneze

408

cadre-medicaleNu numai cadrele didactice anunţă că vor ieşi în stradă pentru a-şi apăra drepturile.

Reprezentanţii Sanitas se pregătesc să facă şi ei acţiuni de protest dacă spitalele nu vor fi finanţate corespunzător iar personalul medical nu îşi va primii salariile şi sporurile. Şeful Sanitas Gorj, Valentin Popa a anunţat ieri că cei aproximativ 2700 de salariaţi din sănătate, de pe raza judeţului, sunt îngrijoraţi că vor rămâne fără bani în lunile de iarnă.

Reprezentanţii Sanitas Bucureşti au anunţat ieri că vor recurge la o serie de proteste, dacă spitalele nu vor fi finanţate corespunzător, iar personalul medical nu îşi va primi salariile şi sporurile. Aceeaşi temere o au şi sindicaliştii Sanitas de la Gorj, liderul de sindicat, Valentin Popa, anunţând că marţi a avut o întâlnire cu directorii de spitale din judeţ, cu şefii DSP Gorj şi cei ai CJAS Gorj în privinţa acestor probleme. Directorii de spitale şi-au arătat îngrijorarea în legătură cu banii necesari funcţionării unităţilor medicale până la sfârşitul anului. Se pare că doar spitalele de la Sadu, Cărbuneşti şi parţial cel din Motru au banii necesari pentru a trece în bune condiţii acest an, probleme grave având spitalele din Târgu-Jiu, Dobriţa şi Turceni, care au nevoie urgentă de o rectificare de buget. Pentru spitalul din municipiu ar fi nevoie de o rectificare de buget în valoare de 140 de miliarde de lei vechi, pentru cel de la Dobriţa de 17 miliarde iar pentru Turceni, alţi 6 miliarde de lei.
Nemulţumirile discutate la Bucureşti
În această dimineaţă, Valentin Popa s-a deplasat la Bucureşti pentru o întâlnire cu reprezentanţii Biroului Executiv al Federaţiei Sanitas şi pentru o şedinţă a Consiliului Naţional al Federaţiei Sanitas, în care se va stabili dacă măsurile de protest vor reprezenta şi o posibilă grevă.
În Gorj, medicii sunt nemulţumiţi şi de lipsa de personal din unităţile sanitare şi de ordonanţa de blocare a posturilor, potrivit căreia se pot ocupa doar 15 % din locurile libere ale spitalelor.
Anamaria STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here