Sănătate cu un măr pe zi

461

mereMerele, cele mai banale fructe, se dovedesc a avea numeroase beneficii pe care le ignorăm. Iată câteva sugestii de ce e bine să consumi câte un măr pe zi.

1. Te ajută să mănânci mai puţin

Mărul, datorită consistenţei, oferă organismului saturaţie. Mărul are în compoziţie fibre care înseamnă 20% din aportul de care are nevoie un om pe zi. Mai mult, mirosul merelor menţine cantitatea scăzută de zahăr din sânge şi insulina, în acest fel te simţi mai mult timp sătulă şi astfel mănânci şi mai puţină mâncare.

2. Respiri mai bine

Mamele care au consumat mere atunci când au fost gravide au copiii mai puţin expuşi riscului de a face astm sau de avea respiraţie greoaie la vârsta de 5 ani, aşa cum spun anumiţi cercetători. Fructele menţin sănătatea plămânilor adulţilor, reducându-se riscul de astm, cancer la plămâni sau diverse afecţiuni respiratorii.

3. Reduce colesterolul

Pentru că merele conţin pectină (o fibră) şi polifenoli (antioxidanţi puternici), merele pot reduce nivelul colesterolului din sânge şi înlătură colesterolul “rău” care este cauza blocării arterelor. Pentru a beneficia din plin de efectele pozitive ale merelor, nu îi lua coaja, pentru că aceasta are de şase ori mai mulţi antioxidanţi decât miezul.

4. Luptă împotriva cancerului

Studii medicale relevă faptul că anumite componente conţinute de mere luptă împotriva înmulţirii celulelor cancerigene, atunci când mărul se consumă cu coajă cu tot. Dacă mănânci mai multe mere pe zi, îţi reduci cu mult riscul de a avea cancer de diverse moduri: esofag, de colon, cancer la sân, ovarian, de prostată şi altele, aşa cum susţin anumiţi cercetători italieni.

5. Te ajută să ai o minte mai ageră

Acetilcolina este o substanţă care ajută la o transmitere eficientă a mesajelor dintre celulele nervoase, merele îţi menţin mintea ascuţită, chiar şi la vârste înaintate, îţi conferă o memorie mai bună şi chiar micşorează riscul apariţiei maladiei Alzheimer.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here