Sănătate cu un măr pe zi

447

un mar pe zi2Un măr în fiecare zi şi veţi sta departe de doctor! Merele sunt bune pentru mai multe afecţiuni, astfel preîntâmpină apariţia astmului, luptă împotriva hipertensiunii, gingivitei, osteoporozei, alergiilor de sezon dar şi altor afecţiuni!

Crampe

Crampele apar atunci când în corp există o lipsă de calciu, magneziu, potasiu, de vitaminele B şi C, pe care le găsim în măr.

Astm

un mar pe ziSimptomele astmului, tuse şi respiraţie greoaie – se datorează inflamaţiei şi hipersensibilităţii căilor aeriene. Cei care declanşează această boală sunt: aerul rece, anumite alimente, infecţiile, vremea şi alergiile. Anumite studii au demonstrat faptul că persoanele care consumă 2 mere săptămânal reduc cu mult apariţia astmului.

Înţepăturile

Oţetul de mere alină durerea provocată de viespe. Acidul din oţet transformă toxinele din venin în substanţe mai puţin toxice.

Hipertensiunea

Acidul din oţet de mere este benefic pentru vasele sangvine şi au rol şi în scăderea colesterolului.

Gingivita

Merele au în componenţa lor taninuri care, conform studiilor, ajută la preîntâmpinarea afecţiunilor gingivitelor şi bolilor periodontale. Consumă în fiecare zi câte un măr.

Diaree

Merele datorită pectinei (o fibră) asigură protecţie stomacului, calmează inflamaţiile şi previn acţiunea agenţilor iritanţi.

Sughiţ

Oţetul de mere opreşte sughiţul, care survine datorită hranei abundente, a digestiei grea a proteinelor sau fermentaţiei alimentelor grase/ dulci în stomac. Oţetul de mere ajută la refacerea acidităţii stomacului şi elimină sughiţul.

Osteoporoza

Un studiu realizat acum câţiva ani a demonstrat că florizina care se găseşte doar în mere este eficientă în stoparea osteoporozei.

Alergiile de sezon

Merele au în componenţa lor quercetina, un flavonoid cu rol antihistaminice şi antiinflamatorii.

Imunitate redusă

Un măr de mărime obişnuită asigură 80% din cantitatea zilnică de vitamina C – care ajută sistemul imunitar.

Ciclu menstrual abundent

Merele prin conţinutul de genisteină, un fitoestrogen are rol în reechilibrarea nivelului de estrogen în corpul femeii, având rol de a reduce ciclul menstrual şi de a-l face să nu mai fie dureros. Într-un pahar cu apă se adaugă 2 linguriţe cu oţet de mere, şi se consumă de 2-3 ori pe zi.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here