Sâmbătă, la Tismana – Răciturile au festival

1815
piftiiPiftii din toată ţara vor fi expuse la Tismana, la Vila Ursu, la prima ediţie a Festivalului Răciturilor. Evenimentul este organizat de filiala Gorj a ANTREC şi va avea loc sâmbătă, cu începere de la ora 12.30, la Vila Ursu din Tismana. Participanţii vor aduce produse ce vor fi expuse şi, ulterior, jurizate. Câştigătorii vor primi diplome şi trofee. La această primă ediţie s-au anunţat deja participări din Alba, Mehedinţi, Dolj şi, bineînţeles Gorj.

„Vor participa din mai multe judeţe, dar se pune baza pe judeţul nostru”, a declarat Radu Ciobanu, reprezentantul ANTREC în Gorj. Acesta a mai spus că vor fi şi mai multe surprize, printre care şi o expoziţie de meşteşuguri, ceramică şi ţesături precum şi un „Jurnal de piftii”. Publicaţia cu pricina, realizată special pentru acest eveniment, conţine epigrame cu tema pifitiilor. În urma unei selecţii, în paginile pliantului vor fi găsite semnături ale epigramiştilor din mai multe oraşe ale ţării, printre care şi Piteşti, Baia Mare, Bucureşti, Galaţi, Cluj, Braşov, Iaşi şi Târgu Jiu.

Ediţia a doua depinde, în mare parte, de reuşita ediţiei de sâmbătă. Totuşi, dacă festivalul se va organiza şi anul viitor, Radu Ciobanu a declarat că se va schimba data. „Dacă îl mai facem şi anul viitor, îl facem în februarie, de Moşii de piftii”, a spus reprezentantul ANTREC.
Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here