Salvamontiștii gorjeni, solicitați la 24 de cazuri, în minivacanța de Revelion

652

Peste douăzeci de persoane au avut nevoie de sprijinul salvamontiștilor, pe parcursul minivacanței de Revelion. Cele mai multe solicitări au fost în stațiunea Rânca. În continuare, salvamontiștii vor avea efective suplimentate, pe toată perioada vacanței școlare, iar cabinetul medical va fi deschis non stop în baza salvamont din Rânca; de asemenea, ambulanța Salvamont este disponibilă și pregătită pentru eventuale solicitări.

Pentru salvamontiști, vacanța de Revelion a fost o perioadă solicitantă, ei venind în sprijinul a numeroși turiști care au suferit diverse accidente.
Și ultima zi a minivacanței sărbătorilor de sfârșit de an a fost caracterizată printr-un număr îngrijorător de mare de accidente și intervenții, la care au fost solicitați să intervină.
La nivelul județului nostru, au fost “24 de solicitări de vineri până astăzi, din care 22 în zona Rânca, 2 în restul zonei montane a județului, 6 dintre ele predate serviciului de ambulanță și a celui SMURD, 2 transportate cu ambulanța Salvamont, 8 direcționate către unitățile medicale cu mașinile aparținătorilor, restul prezentând afecțiuni medicale care le-au permis să își continue sejurul în stațiune”, după cum a confirmat Sabin Cornoiu, directorul Salvamont Gorj.
Până la finalul vacanței școlare salvamontiștii vor rămane cu efective sporite, zilnic, de serviciu pe domeniile de practicare a sporturilor de iarna și în cabinetele medicale ale bazelor și posturilor Salvamont.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here