Salvamontiștii gorjeni au demarat amenajarea traseelor turistice

1134

Încă de la începutul acestei luni, echipele Salvamont Gorj au demarat o acțiune de amenajare și verificare a traseelor turistice din județ.

,,Începând cu prima decadă a acestei luni salvamontiștii gorjeni au demarat o amplă acțiune de verificare și amenajare a traseelor turistice din zona județului Gorj. Parângul a fost primul masiv abordat, urmează Vâlcanul, Godeanu și sectoarele din Masivele Căpățânei și Mehedinți care aparțin de județul Gorj”, a declarat Sabin Cornoiu, șeful Salvamont Gorj.
Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România (A.N.S.M.R.) și Consiliul Serviciilor Publice Salvamont au centralizat activitatea, pe luna martie a anului 2020, a celor 42 de structuri județene sau locale salvamont din cele 24 de județe cu activitate de salvare montană din România.Luna martie, fiind o lună de final a sezonului de iarnă, caracterizată printr-un număr destul de turiști pe munte, a impus asigurarea asistenței de salvare montană la un nivel maxim, zilnic, un număr de 500 – 600 de salvamontiști aflându-se la datorie în zonele montane cu afluență turistică mare, în zonele de practicare a sporturilor de iarnă, în punctele medicale și de intervenție din circa 90 de posturi și baze salvamont.
În această perioadă, salvamontiștii au fost solicitați să intervină în 309 acțiuni de salvare și de acordare a primului ajutor medical, acțiuni în care au fost salvate 332 de persoane. Dintre acestea, 86 de persoane accidentate au fost predate, pentru transport de urgență la unitățile medicale de specialitate, serviciilor SMURD sau de Ambulanță, o persoană elicopterului SMURD și una serviciului I.M.L.Prin Dispeceratul Național Salvamont- Vodafone au fost primite, direct, 246 apeluri prin care anunțau accidente montane, restul apelurilor de urgență fiind primite și preluate de către salvamontiști prin Serviciul Unic de Urgență 112 sau prin dispeceratele locale ale echipelor salvamont. De asemenea, în cursul lunii martie s-au primit și 47 de apeluri prin care se anunțau incendii în zona montană și submontană, 972 de apeluri prin care solicitau informații despre zona montană, dintre acestea, 632 apeluri fiind înregistrate la Dispeceratul Național Salvamont- Vodafone, restul de 340 de apeluri fiind făcute direct structurilor salvamont locale sau județene.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here