Salvamontiştii au avut cinci intervenţii în week-end

408

În acest sfârşit de săptămână, la Rânca au funcţionat patru pârtii de schi. Drumul a fost bun, astfel că numărul turiştilor care au urcat în staţiune a fost destul de mare. Salvamontiştii au asigurat asistenţa cu şase salvatori şi au fost solicitaţi la cinci cazuri. În următoarea perioadă vor fi suplimentate efectivele de salvatori montani.

Cele patru pârtii de schi din centrul staţiunii Rânca şi pârtia de săniuţe de la intrarea în staţiune au funcţionat în acest week-end. Şi-au început activitatea şi şcolile de schi şi centrele de închiriere echipamente sportive, astfel că şi numărul turiştilor a început să crească.
Asistenţa salvamont a fost asigurată cu şase salvatori, aceştia fiind solicitaţi să intervină la cinci cazuri. „Au fost cinci evenimente, trei pe pârtiile de schi, unul la salvamontisti la Ranca2săniuţe şi o intervenţie pentru recuperarea unor persoane rămase înzăpezite cu un autoturism pe unul din drumurile secundare din afara staţiunii. Începând din această săptămână, asistenţa salvamont va fi asigurată cu efective sporite de salvatori, până în data de 10 ianuarie a anului viitor, fiind considerată perioada de maxim aflux turistic şi cu risc ridicat de producere de evenimente”, a explicat Sabin Cornoiu, directorul Salvamont Gorj.

Ambulanţă şi maşină de intervenţie, permanent în Rânca
Potrivit directorului Salvamont Gorj, pe lângă efectivele de personal, Serviciul Salvamont va asigura în permanenţă în staţiunea Rânca o ambulanţă salvamont, o maşină de intervenţie şi va acţiona cu 5 mijloace de intervenţie şenilate. „Pentru restul judeţului, pe perioada de iarnă, din Baza Centrală de intervenţie Târgu-Jiu şi din cele 8 baze din teritoriu se va acţiona cu o ambulanţă salvamont, două autospeciale de intervenţie şi două mijloace de transport şenilate”, a declarat Sabin Cornoiu, directorul Serviciului Public Judeţean Salvamont Gorj. În următoarea perioadă se aşteaptă o creştere a numărului turiştilor care vor ajunge în zona montană. Stratul de zăpadă măsoară câţiva zeci de centimetri, iar pârtiile sunt numai bune pentru practicarea sporturilor de sezon.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here