Salvamont Gorj organizează „Ziua Turismului de Aventură”

418

La sfârşitul acestei săptămâni, Serviciul Public Judeţean Salvamont Gorj organizează „Ziua Turismului de Aventură”. Evenimentul are loc duminică, în zona Cheilor Olteţului, începând cu ora 11. Activităţile programate sunt gratuite, aşteptându-se ca numărul participanţilor să fie destul de mare.

Duminică, 22 septembrie 2013, începând cu ora 11, Serviciul Public Judeţean Salvamont Gorj va organiza, în zona Cheilor Olteţului, „Ziua Turismului de Aventură”. Manifestarea cuprinde activităţi de rapel şi tiroliană de pe pod şi cicloturism montan. „Evenimentul s-a desfăşurat şi în primele două ediţii ale Săptămânii Turismului Gorjean, beneficiari fiind câştigătorii concursurilor de cunoştinţe turistice organizate în centrul oraşului, iubitorii sporturilor montane şi turiştii aflaţi în zonă. Programul încărcat din această perioadă, atât cel pentru organizarea „Zilelor Turismului Gorjean”, cât şi cel de asigurare a asistenţei de salvare montană, nu au mai permis şi desfăşurarea acestui eveniment, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, domnul Ion Călinoiu, încântat de numărul mare de participanţi la caravana ciclistă „Drumul lui Brâncuşi”, propunându-le acestora, o nouă provocare: o cursă cicloturistică până în Polovragi şi aici participarea la aceste interesante, spectaculoase şi foarte atractive activităţi montane”, a explicat Sabin Cornoiu, directorul Salvamont Gorj.
Pe lângă cei menţionaţi de către şeful Salvamontului, la „Ziua Turismului de Aventură” pot participa toţi iubitorii activităţilor montane, persoanele care doresc să încerce aceste activităţi şi toţi cei care vor să petreacă o duminică plăcută, fie că ajung în zonă cu bicicleta sau cu maşina.

Implicare totală a salvamontiştilor
Atelierul în care se desfăşoară activităţile menţionate a fost amenajat de către salvamontiştii gorjeni la începutul anilor 2000, fiind prevăzut cu circuit cu scări metalice, balustrade, trepte de beton, locuri de ancorare a corzilor. „Atelierul amenajat corespunzător şi cele două activităţi: rapelul şi tiroliana, alături de o multitudine de activităţi montane au fost cuprinse în programul „Romania – Gorj – Adventure”, program conceput integral de către salvamontiştii gorjeni şi lansat la ediţia de vară a Târgului Naţional de turism din anul 2004, ediţie la care a fost declarant şi a obţinut trofeul „Cel mai atractiv program turistic lansat în România”, singura distincţie obţinută până acum de vreun program turistic specific judeţului Gorj”, menţionează Sabin Cornoiu, directorul Salvamont Gorj. Întreg echipamentul şi asistenţa de specialitate vor fi asigurate la „Ziua Turismului de Aventură” de către S.P.J. Salvamont Gorj. Activităţile din cadrul evenimentului sunt gratuite.
Minodora Sucea
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here