Salvamont Gorj cumpără o ambulanță de salvare montană

798

Serviciul Public Salvamont Gorj, aflat în subordinea Consiliului Județean, va achiziționa o autospecială de salvare montană – ambulanță, destinată pentru intervenții și transport pacienți din zonele montane sau greu accesibile.

„La nivelul Serviciului Public Județean Salvamont Gorj, cele patru formații de salvare montană erau deservite, conform baremului de dotare prevăzut de legislație, de patru ambulanțe, una dislocată în Baza de intervenție Salvamont Rânca, una dislocată la baza centrală de intervenție Târgu Jiu și restul în cele patru posturi Salvamont permanente sau sezoniere, în funcție de necesități sau în funcție de activitatea echipei de salvatori”, potrivit caietul de sarcini.
Două dintre aceste ambulanțe au vechime între 12 și 14 ani, au un grad avansat de uzură, necesită multe reparații și există dificultăți în procurarea pieselor întrucât nu se mai produc, fiind scoase definitiv din fabricație de peste 4 ani. „Acest fapt generează mari probleme în asigurarea activității operative de intervenție, transportul doar cu targa a accidentaților, fără un mijloc de deplasare auto, implicând timpi mari de intervenție, reducerea șanselor de supraviețuire a accidentaților și implicit atragerea responsabilității asupra ratării intervenției de salvare”, arată Salvamont Gorj.
Valoarea totală estimată a achiziției este de 550.420 lei fără TVA. Termenul limită de primire a ofertelor este 23 octombrie.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here