Salonul Naţional de Pictură „Arte Mici” are blog

614

picturi Arte MiciSalonul Naţional de Pictură „Arte Mici” are, din această săptămână, un blog propriu, datorită lui Florin Preda-Dochinoiu, fondatorul Salonului. Ediţia a doua a concursului s-a încheiat recent şi a fost un real succes, însă pentru o mai mare vizibilitate pe internet, iniţiatorul său a conceput şi un blog.

Pictorul Florin Preda-Dochinoiu a dorit să extindă orizonturile Salonului Naţional de Pictură „Arte Mici” şi a conceput un blog ce poate fi accesat din orice colţ al lumii. Cu un simplu click pe http://artemici.wordpress.com/ toţi pasionaţii de pictură au posibilitatea de a afla detaliile Salonului Naţional de Pictură „Arte Mici”.

În concepţia lui Florin Preda, „Salonul Naţional de Pictură „ARTE MICI” se vrea un elogiu spiritual dedicat copilăriei. Se vrea, nu numai un descoperitor de imagini, dar, şi un interpret corect al acestora, capabil să pună în valoare, fără a distruge, construcţia simbolurilor pure”. Prima ediţie, cea din 2010 a fost un succes, vreme de zece zile s-au înscris 125 de concurenţi, cu 200 de lucrări de pictură. Au fost acordate 21 de premii ,104 diplome de onoare şi 15 „titluri de nobleţe”. Ediţia a II-a a Salonului Naţional de Pictură ,,ARTE MICI” a fost organizată de Poliţia Municipiului Motru, Primăria Municipiului Motru, Casa Sindicatelor Motru şi Cotidianul ,,GORJEANUL”; anul acesta au fost înscrişi 157 de artişti cu peste 500 de lucrări de pictură, festivitatea de premiere a câştigătorilor desfăşurându-se chiar de Ziua Poliţiei Române.

Iniţiativa pictorului şi poliţistului Florin Preda-Dochinoiu de a crea un blog al Salonului Naţional de Pictură „Arte Mici” nu poate fi catalogată decât drept una lăudabilă, pentru că, în aceste vremuri tulburi, oamenii mai au nevoie şi de hrană pentru suflet şi spirit, nu doar de scandaluri politice şi bârfe mondene.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here