Saloanele de înfrumuseţare, luate cu asalt de gorjence

380

IMG_4354Târgujiencele care vor să arate bine de sărbători au luat cu asalt în această perioadă saloanele de înfrumuseţare. Cele mai multe dintre gospodine şi-au făcut din timp programare, iar altele, care nu au scăpat de criză, preferă să se coafeze acasă.

Pentru a fi mai cochete de sărbători, gorjencele au luat cu asalt saloanele de cosmetică şi coafor. Cele mai multe dintre târgujience îşi fac programare la saloanele specializate chiar cu o săptămână înainte de Paşti, iar altele preferă coafatul acasă, între prietene. După 1 şi 8 Martie, când doamnele s-au răsfăţat la saloanele de cosmetică, acestea îşi mai permit încă o dată să scoată mai mulţi bani din buzunare pentru a arăta bine şi de sărbătorile Pascale. Criza însă, le-a determinat şi pe multe cosmeticiene să găsească soluţii prin care să evite închiderea afacerii, ţinând cont de faptul că Târgu-Jiul este plin de astfel de saloane. Acestea au menţinut preţul, au făcut reduceri la clientele fidele, chiar şi pachete gratuite, numai să scape de criză. Lipsa banilor s-a făcut simţită nu doar la bugetul saloanelor ci şi la buzunarele clientelor care peste an au renunţat să mai apeleze la servicii profesioniste de înfrumuseţare. „Până să vină criza, mergeam mult mai des la coafor. Acum de sărbători mai merg, şi poate la vreo ocazie specială”, a spus Ionela Amza. Numărul clientelor care trec pragul saloanelor de înfrumuseţare a crescut în această perioadă cu 20-30 de procente.

Coafatul acasă, rentabil pentru multe gorjence

Cu toate că multe gorjence să lasă pe mâna stiliştilor pentru a arăta mai bine de sărbători, unele reprezentate ale sexului frumos preferă să se coafeze acasă. Pentru tuns însă, merg la un salon de specialitate, dar se lasă vopsite, pensate de prietene. Unul dintre motivele pentru care renunţă la un salon profesionist de înfrumuseţare, este lipsa banilor. Un alt motiv este lipsa timpului, multe gorjence lăsând pe ultimul moment propria imagine. Şi atunci, cea mai bună alternativă pentru a fi aranjate de Paşti, şi fără mulţi bani, şi cu toate pregătirile făcute, este să se coafeze acasă. „După ce termin cu pregătirile de Paşti, curăţenie, mâncare, chem trei prietene şi ne aranjăm între noi. Aşa nici nu cheltuim bani, nici nu pierdem timpul pe drumuri. În ultima zi nu se mai lucrează la saloanele de înfrumuseţare, şi noi atunci avem timp. Şi dacă te aranjezi în ultima zi, arăţi perfect de sărbători”, a spus Lidia Ciolacu. Şi manichiura, pedichiura gorjencele o lasă pentru ultima sută de metri, atunci când termină cu toate pregătirile. La un salon din Târgu-Jiu, o manichiură cu gel, poate ajunge şi la 100 de lei, pe când, dacă o faci acasă, nu te costă decât oja şi timpul pierdut.

Preţurile, în funcţie de locaţie şi calitate

Pentru doamnele care au lăsat pe ultima sută de metri mersul la coafor, le anunţăm că mai sunt locuri libere la saloanele de înfrumuseţare. Preţul însă, este în funcţie de locaţia salonului, calitatea produselor folosite, cantitatea acestora şi bineînţeles notorietatea. Dacă la un salon de fiţe, preţul unui simplu tuns este de 20 lei, la saloanele de cartier, unde nu este atât de aglomerat, preţul porneşte şi de la 10 lei pentru aceeaşi tunsoare. Pentru pensat, doamnele vor scoate din buzunare de la 7 la 15 lei, iar pentru manichiură şi pedichiură peste 50 lei. „Clientele noastre îşi doresc o schimbare totală de look în acesată perioadă. Unele petrec şi patru-cinci ore la salon, doresc tot pachetul. Bineînţeles, pentru acestea dar şi pentru clientele fidele avem reduceri”, a spus Tatiana. După tuns, vopsit, epilat, pensat, reprezentantele sexului frumos trebuie să mai cheltuiască ceva bani şi pentru haine. Şi bărbaţii doresc să se răsfeţe de sărbători, preţul pentru un tuns fiind de 15 lei.

Ana-Maria Catalinoiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here