Salbă de medalii pentru karatiștii gorjeni

482

Desfășurat la Sibiu, Campionatul Național de Karate Kyokushinkai Tradițional al României, Kata și Kumite s-a materializat pentru sportivii gorjeni într-o salbă de medalii, Clubul Sportiv Karate Kyokushinkai Târgu Jiu aducând în Gorj nu mai puțin de 23 de medalii.
Clubul târgujian de karate kyokushinkai a avut la competiția de la Sibiu, sub pregătirea instructorului (sempai) Dorin Dumitru, 23 de sportivi, iar rezultatele obținute de aceștia la probele de kata (măiestrie) și kumite (luptă) au fost extraordinare. Elevii lui Dorin Dumitru au obținut trei titluri de campioni naționali, 11 vicecampioni naționali, iar 9 dintre ei au completat podiumurile de premiere obținând medalii de bronz.Toți cei medaliați, dar și practicanții acestui sport, pe nedrept pus în umbră și poate prea puțin susținut, merită felicitări, astfel de rezultate și comportări la nivel național obținându-se doar ca urmare a unei pregătiri asidue, prin antrenamente riguroase. Practicarea karate-ului de către copii și tineri, în speţă a karate-ului kyokushin, dar şi mişcarea sportivă, în general, poate reprezenta un mijoc de prevenire a problemelor negative cu care ne confruntăm zi de zi: delincvenţa juvenilă, violenţa în familie şi pe stradă, abandonul şcolar sau consumul de alcool și stupefiante.
Rezultatele foarte bune obținute de sportivii Clubul Sportiv Karate Kyokushinkai Targu-Jiu dau speranțe la comportări foarte bune și la Campionatul European de Karate Kyokushinkai Tradiţional, ce va avea loc în perioada 16-20 iulie 2014 și care se va desfăşura anul acesta în Romania.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here