Salate, recomandate atât pentru slăbit cât şi pentru îngrăşat

6704

salateVara, organismul are nevoie de alimente energizante şi hidratante. Salatele sunt cele mai accesibile în această perioadă. Alege salata de care tu ai nevoie. Dietele sunt şi pentru slăbit dar şi pentru îngrăşat. De regulă, cei mai mulţi le preferă pe cele de slăbit dar să nu-i ignorăm şi pe cei care vor să se îngraşă.

Salatele, în general, sunt recomandate dietelor de slăbit, dar există şi combinaţii ale acestora, care au ingrediente bogate în carbohidraţi, şi ne pot îngrăşa.

Salatele de legume, varianta slăbitului sănătos

O salată în care am pus mai multe legume colorate, din cele cu indice glicemic mic, este ideal pentru un organism cu surplus de grăsime. Roşii, salată verde, varză, castraveţi, ardei, ceapă sau usturoi, sunt legume care nu ne îngraşă. Deci, acum când pieţele sunt încărcate cu legumele verii la un preţ cât de cât accesibil, consumă salate fără restricţie.

Sfat: Dacă eşti sănătos, se recomandă celebra salată mixtă, compusă din roşii, ardei, castraveţi, ceapă, cu puţin ulei de măsline şi sare. Este gustoasă şi nu te va îngrăşa.

Salate care îngraşă

Anumite salate consumate frecvent te pot îngrăşa? Iată că există şi pentru cei care vor să pună câteva kilograme în plus, dar nu şi pentru cei care vor să-şi menţină greutatea sau să slăbească. De aceea, salatele care îngraşă au în compoziţie ingrediente precum: orez, paste, ouă fierte tari sau omletă, brânză grasă, porumb, ton în ulei, alune, seminţe de floarea-soarelui.

Sfat: Pentru a slăbi, adaugă salatelor tale doar unul dintre ingredientele de mai sus. Dacă vei adăuga mai multe, salata devine consistentă şi există varianta de a te îngrăşa.

Nu consuma salatele hipercalorice dacă vrei să slăbeşti

Dacă vrei să slăbeşti sau să te menţii, nu te „atinge” de salatele care conţin ingrediente hipercalorice. Iată ce nu trebuie să combini în dietele de slăbit, dar care sunt indicate persoanelor slabe:

Roşii, castraveţi, brânză, ou prăjit, ardei, paste, măsline, ulei de măsline, ceapă.

Orez, ton în ulei, alune sau nuci, salată verde, ardei, porumb.

Nu consuma salatele de la fast-food!

Indiferent de oferta pe care orice restaurant de tip fast-food ne-o recomandă ca pe o mâncare sănătoasă, nu reuşeşte. Chiar şi salatele de la fast-food-uri sunt nerecomandate. Pe lângă roşii, salată verde şi ardei, este aproape inevitabilă carnea de pui, brânza, măslinele şi maioneza.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here