Salarizarea bugetarilor va ajunge la Curtea Constituţională

393
77231maximAlianţa Bugetarilor, din care fac parte cele mai importante federaţii sindicale, a decis, ieri, să sesizeze Avocatul Poporului pentru a ataca la Curtea Constituţională ordonanţa de aplicare a legii unice de salarizare, publicată deja în Monitorul Oficial.

Motivul: actul normativ le permite miniştrilor să „taie” lefurile angajaţilor fostelor agenţii ale statului, iar, în cazul în care aceştia nu sunt de acord cu o astfel de măsură, să recurgă la disponibilizări. Sindicaliştii au luat această decizie, deşi ordonanţa urma să fie rediscutată cu reprezentanţii guvernului care au dat asigurări că nu vor exista reduceri salariale în 2010.
„Îi cerem premierului o întâlnire urgentă pentru a re dis – cuta ordonanţa. Vom trimite şi o scrisoare parlamentului pentru a ataca actul la Curtea Constituţională. Se încalcă un principiu fundamental, ni se îngrădeşte dreptul de a negocia”, a explicat liderul „Alma Mater”, Anton Hadăr.
În plus, bugetarii au ameninţat că, în cazul în care actul normativ nu va fi modificat până pe 10 februarie, vor pregăti calendarul primelor ample proteste de stradă. Între timp, cei din preuniversitar vor picheta Ministerul Educaţiei.
Selecţie realizată de DANIELA SCAFEŞ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here