Salariile pentru Dobriţa în stand-by, Tiberiu Tătaru îl aşteaptă pe ministrul Bazac

637

Picture 024Numit de câteva luni director la Spitalul de Pneumoftiziologie Dobriţa, Tiberiu Tătaru a întâlnit aici o situaţie financiară dezastruoasă. Deşi a început să taie sporuri şi salarii, directorul social-democrat nu a reuşit să pună pe linia de plutire sanatoriul afectat, în ultimii ani, de un management dezastruos. Tătaru a discutat problema financiară a spitalului cu ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, care, deşi i-a promis sprijin bănesc, nu şi-a materializat promisiunea, nici până în prezent.

Din păcate, în lipsa acestui sprijin, salariile personalului medical al spitalului sunt puse, în această lună, sub semnul întrebării.

Criza financiară acută în care se află Spitalul de Pneumoftiziologie de la Dobriţa, datoriile de peste 11 miliarde de lei dar şi lipsa banilor pentru restul anului, sunt doar câteva din problemele grave cu care se confruntă unitatea medicală. Directorul sanatoriului, Tiberiu Tătaru a încercat să de-a de cap fiecărei probleme în parte dar a realizat că îi este imposibil să le rezolve. Atunci a solicitat sprijin ministrului Sănătăţii, Ion Bazac. Deşi în urma unei discuţii telefonice, Bazac i-a promis directorului de la Dobriţa că îl va ajuta cu bani dar şi că se vor întâlni pentru a discuta ce se întâmplă la sanatoriu, după aproape o lună de atunci, întâlnirea nu a mai avut loc. Tiberiu Tătaru nu şi-a pierdut optimismul şi a declarat că încă mai aşteaptă telefonul ministrului. Şi asta, deoarece, şeful spitalului crede că fără suplimentarea de la buget pe care a solicitat-o, unitatea pe care o conduce nu ar mai putea funcţiona prea mult.
Salarii lipsă
Tiberiu Tătaru trebuie să rezolve, în special, problema salarizării şi asta, deoarece, ,,în visteria” unităţii s-au găsit bani doar pentru luna trecută. În ce priveşte salariile pentru luna în curs momentan nu se ştiu unde sunt resursele financiare care ar trebui să acopere serviciile prestate de angajaţii unităţii sanitare. Directorul aşteaptă încă sprijinul financiar de la minister, fiind convins că doar astfel va putea să scape de probleme. Conducerea centrului de recuperare a mai declarat că pentru a putea funcţiona în bune condiţii dar şi pentru a putea încheia anul fără probleme, pentru Sanatoriul Dobriţa trebuie să se facă o suplimentare de fonduri, de aproximativ 40 de miliarde de lei.
Doina TURDĂŞAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here