Salariile angajaţilor din spitale vor fi asigurate

555

Preşedintele CNAS, Cristian Buşoi, a declarat în cursul zilei de ieri, că nu există probleme privind finanţarea spitalelor, cel puţin în ceea ce priveşte asigurarea salariilor celor care lucrează în aceste unităţi. La nivelul judeţului Gorj, se aşteaptă rectificarea bugetară pentru spitale, care, cel mai probabil, va veni luna următoare.

Bugetul alocat sănătăţii în 2013 este mai mare faţă de cel de anul trecut, însă chiar şi aşa unităţile sanitare au în continuare nevoie de o rectificare. Conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj confirmă că spitalelor le mai trebuie bani pentru a încheia anul bine. Rectificarea este aşteptată luna viitoare. „Singurul domeniu unde mai avem nevoie de o rectificare este la spitale. Rectificarea urmează să vină în luna octombrie şi astfel, vom încheia bine anul şi la spitale. În rest, 2013 se încheie bine la toate domeniile, inclusiv farmaciile”, spune Daniel Bondoc, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj. Bugetul total pe Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj s-a suplimentat cu suma de 11 milioane 22 mii lei, cele mai mari sume alocându-se la medicamente gratuite şi compensate. Faţă de anul trecut s-au suplimentat foarte mult fondurile la asistenţă medicală pentru specialităţi clinice, dar şi la dispozitive medicale, medicamente şi medicină de familie.

Şeful CNAS asigură că sunt bani de salarii
Preşedintele CNAS, Cristian Buşoi, a declarat în cursul zilei de ieri, că nu există probleme privind finanţarea spitalelor, cel puţin în ceea ce priveşte asigurarea salariilor celor care lucrează în aceste unităţi. „Cei care fac presiuni spunând că au zero în contract nu spun tot adevărul, şi anume, faptul că la contractul pe care îl au până în luna octombrie vor veni acte adiţionale din fondul de rezervă al caselor judeţene şi din fondul de rezervă al Casei Naţionale pentru a acoperi creditele de angajament pentru lunile octombrie, noiembrie şi decembrie şi plăţile aferente în aceste luni”, a spus Buşoi. În plus, şeful CNAS a precizat că spre sfârşitul anului va înainta o propunere de rectificare, dar indiferent de rezultatul propunerii, există soluţii pentru ca spitalele să nu sufere. Buşoi a asigurat că în ceea ce priveşte salariile în luna decembrie lucrurile sunt rezolvate.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here