Salariaţii neplătiţi de la Energoconstrucţia şi-au tras sindicat

348
Muncitorii de la Energoconstrucţia Rovinari se pregătesc de noi proteste după ce salariile nu le-au fost plătite din luna iunie. Ei s-au organizat pentru prima dată în ultimii ani într-un sindicat care să le reprezinte interesele.

Ion Gaiţă a fost ales lider al sindicatului „Solidaritatea”, sindicat care poartă deja negocieri cu administraţia societăţii pentru a se preveni oprirea din nou a lucrului, muncitorii de la EnergoConstrucţia fiind cei care execută lucrările la depozitele de cenuşă de la complexurile energetice din Oltenia.

Sindicatul Solidaritatea va avea în rândurile sale şi angajaţi de la alte sucursale ale Energoconstrucţia, nu doar din cadrul sucursalei Rovinari. Fostul locotenent al lui Miron Cozma, Constantin Creţan, este cel care i-a sfătuit pe muncitori în privinţa felului în care să se organizeze. Creţan a considerat că situaţia în care se află aceştia, cu salariile neîncasate de luni de zile, este o bătaie de joc, sindicalistul fiind de părere că muncitorii pot să îşi ceară drepturile pe cale legală, dacă se organizează.
Gelu IONESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here