Salariat al Primăriei Târgu-Cărbunești, trimis în judecată pentru trafic de persoane! Dosarul privește activitatea unui grup infracțional, cu acuzații de proxenetism și trafic de minori

6718

Inculpat, la masă cu greii județului!
•Problemele comunității, discutate cu cel acuzat de trafic de minori și constituire de grup infracțional
•Autoritățile locale și județene credule nu au filtru pentru infractori
•Primarul Birău promite măsuri

În Primăria Târgu-Cărbunești și-au găsit adăpost, în ultimii ani, niște persoane certate cu legea, implicate în fapte abominabile, chiar pornind de la fals și ajungând până la furt, trafic de persoane, minori și proxenetism. În ultima situație se află chiar consilierul pe rromi a instituției publice, Oradian Căldăraru, care are statut de inculpat într-un dosar ajuns în octombrie 2018 pe rolul Tribunalului Gorj. În acest dosar, consilierul primăriei este trimis în judecată pentru trafic de persoane, chiar ieri la instanță derulându-se al patrulea termen în acest proces, în timp ce inculpatul se afla tot la muncă în instituția publică. De altfel, consilierul pe rromi mai are statut de inculpat într-un alt dosar penal aflat inițial pe rolul Curții de Apel Craiova, acum a Judecătoriei Craiova, acesta privind infracțiunea de ultraj, petrecută în Slovenia.

Primarul orașului Târgu-Cărbunești, Dănuț Birău, tolerează în instituția publică și îi plătește salariul lunar din bani publici, unui individ certat cu legea, care, urmare a statutului conferit de funcția publică ajunge să stea la aceeași masă cu prefectul județului, cu șefi din IPJ Gorj, din Inspectoratul Județean de Jandarmi, dar și cu șefi ai serviciilor deconcentrate din Gorj.
Mai exact, este vorba despre dublul inculpat Oradian Căldăraru care este consilier pe rromi în primărie, dar face parte și din Grupul de Lucru Mixt de la nivelul județului Gorj, numit prin ordin al prefectului, chiar dacă statutul său penal nu i-ar îngădui să discute despre problemele comunității, chiar dacă în general în această structură se discută despre comunitatea rromă de la nivel județului.

A sărit la gâtul unui funcționar
Astfel, bazându-se pe totala ignoranță a autorității locale, inculpatul Oradian Căldăraru își vede de treabă liniștit, pozând în consilierul cinstit pe rromi al primăriei, în timp ce își petrece o mare parte din timp alergând pe la instanțele de judecată, el trebuind să răspundă în fața judecătorilor în două dosare grele.
Mai exact, Căldăraru Oradian a fost cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de atac asupra unui funcţionar public aflat în exerciţiul funcţiei de asigurare a securităţii, prev. de art. 300 alin.1 şi alin.2 din Codul penal sloven-1, infracţiune ce are corespondent în legislaţia română în infracţiunea de ultraj, prev. de art. 257 alin.1 şi 4 Cod penal şi trimis în judecată în această speță. Dosarul nr.335/54/2018 se află pe rolul Curții de Apel Craiova încă din 13 februarie 2018.
Dosarul s-a mutat între timp la Judecătoria Craiova. Termen în dosar este pe 1 noiembrie 2019. Al doilea dosar al consilierului Oradian Căldăraru se află însă la Tribunalul Gorj. În dosarul 2980/95/2018 inculpatul Căldăraru Oradian a fost trimis în judecată sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de minori în formă continuată (persoană vătămată Șerban Beatrice Corina) și trafic de persoane în formă continuată (cu privire la Lăudat Mihaela Mădălina).
În acest dosar penal s-au derulat doar 4 termene, chiar pe 15 octombrie fiind ultimul de la instanța gorjeană.

Măsurile urmează…
Cu un asemenea CV profesional, primarul localității Târgu-Cărbunești este obligat să-l suspende din activitate pe dublul inculpat Oradian Căldăraru, iar organismele din care face parte, gen comisia de la Prefectura Gorj, să-l excludă din rândurile acesteia. Contactat telefonic, primarul Dănuț Birău a precizat: ,,Nu ne-a informat nimeni despre această situație. El nu este funcționar public. Vom vedea, miercuri, dacă statutul postului prevede să i se suspende contractul de muncă în cazul trimiterii în judecată. Dacă prevede asta vom lua măsurile care se impun”.
Cazul Oradian Căldăraru nu este singurul de acest gen din Primăria Târgu-Cărbunești, aici lucrând la Serviciul Urbanism și un salariat trimis în judecată pentru furt de țiței și tot aici a lucrat și Ardeleanu Alivian Petre, inculpat și condamnat într-un dosar de falsificare de acte.
Ardeleanu nu a fost suspendat din funcție, cum nu se întâmplă, deocamdată, nici cu Tudorin Alexandru Marcel, salariat al primăriei, trimis în judecată pentru furt.
,,Voi avea o discuție cu secretarul instituției și legat de acest caz. Vom lua măsurile care se impun. Salariatul în cauză a venit la primărie prin transfer”, a conchis edilul Birău.
ANAMARIA STOICA

2 COMENTARII

  1. Vorbim despre cultura si educatie intr-o institutie coplesita de analfabeti, corupți și oportuniști.
    Culmea culmilor este ca istoria se repetă si astfel stimabilul profesor invatator Danut ajuns Primar de conjunctura nu a priceput nimic din cele intamplate ilustrului predecesor Mihai Viorel Mazilu, dar timpul curge inainte si la fel cum l-au acoperit pe Senior Calina Iulica, asa si pupi-ncuristul Dănuț acopere acesti infractori.

  2. Puteti sa faceti 100 de stiri despre coruptia din aceasta primarie, totul o sa ramana la fel. Primarul e pe mana cu toti tiganii din Carbunesti, nu o sa ii dea afara cum nu ii da nici pe aia de la politia locala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here