Sala de la “Litovoi” primește hane noi

910

Lucrările de la sala de sport a Școlii Generale “Voievod Litovoi” din Târgu-Jiu sunt în stare destul de avansată, la finalul acestei luni sala și anexele fiind pregătite să-și primească noii chiriași.

Cum de la sfârșitul lunii noiembrie echipele de handbal și baschet vor fi nevoite să părăsească Sala Sporturilor din Târgu-Jiu, autoritățile locale au decis să păstreze cele două echipe în localitate oferindu-le ca locație sala de sport a Școlii Gimnaziale “Voievod Litovoi”. Locația a suferit însă o serie de modernizări pentru a face față cerințelor unor meciuri din competițiile interne în care cele două echipe sunt angrenate.
În primul rând este vorba de o suprafață nouă de joc, echipa de baschet fiind obligată să evolueze pe parchet și nu pe o altă suprafață sintetică, așa cum avea sala respectivă, așa că, pe cheltuiala clubului târgujian, sala a fost parchetată. În prezent se lucrează la rașchetarea parchetului, care va fi gata în câteva zile, după lăcuirea acestuia urmând trasarea și vopsirea suprafețelor de joc, conform normelor competițiilor în care echipe sunt angrenate, pentru baschet și pentru handbal.

S-a lucrat și la infrastructură
În paralel cu lucrările de la suprafața de joc, un sector important al investițiilor a fost cel al asigurării unei iluminări corespunzătoare, vechea instalație fiind și ea înlocuită cu una nouă, sub care s-a întins și o plasă de protecție. Lucrărilor de modernizare au fost supuse și vestiarele destinate echipelor. Gazdele vor dispune de două încăperi la etaj, în vreme ce oaspeții vor fi primiți la parter, beneficiind de o cale separată de acces la terenul de joc.

S-a mărit capacitatea
Nu au fost uitați nici suporterii, pentru care s-au făcut eforturi pentru mărirea capacității de găzduire a sălii. În acest sens, în sală au fost montate scaune și au fost ridicate noi tribune, în continuarea celor amplasate inițial. În plus, în zonele laterale porților de handbal au fost amplasate și două rânduri noi de scaune folosindu-se o parte din gradenele ce erau folosite suplimentar la meciurile din EuroChallenge în sezonul trecut. Astfel la meciurile de handbal se poate ajunge la o asistență de circa 400 de spectatori, în vreme ce pentru meciurile de baschet se va apela și la scaune de plastic ce pot fi amplasate în spatele panourilor, așa cum se întâmplă acum la meciurile din FIBA Europe Cup, soluție care asigură o asistență la meciuri de până la 500 de spectatori.
Lucrările nu se opresc doar la interiorul sălii de sport, autoritățile locale făcând eforturi ca și zona din curtea școlii să primească o nouă înfățișare. Curtea interioară a fost recent asfaltată, se văruiește și se lucrează pentru ca la momentul în care cele două echipe se vor muta în noua locație, totul să arate mult mai bine.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here