S-au stabilit meciurile tururilor 1 și 2 ale Europa League

548

Pandurii va intra în competiție pe 28 iulie, când este programată prima manșă a turului 3.

Prima echipă românească care își începe parcursul european este CSMS Iași. Moldovenii și-au aflat, ieri, la Nyon, adversara cu care vor lupta pentru a accede în turu 3 preliminar, fiind cea mai grea dintre cele posibile. Este vorba despre echipa croată Hajduk Split, celebră pentru galeria Torcida, una dintre cele mai fanatice din Europa. Meciurile din turul 2 vor avea loc pe 14 și 21 iulie, iar cele din primul tur sunt pe 30 iunie și 7 iulie.
Hajduk va reveni pentru a doua oară în România, după ce în 2010 a dat peste Dinamo în Europa League, eliminându-i pe români într-o dublă manșă.
În ceea ce privește celelalte două formații românești, Pandurii Târgu Jiu și FC Viitorul Constanța, acestea vor intra în competiție pe 28 iulie, când este programată prima manșă a turului 3 preliminar Europa League.
Printre adversarii posibili ai gorjenilor se numără West Ham United (Anglia) și Lille OSC (Franța). Alte echipe de calibru pe care le pot întâlni atât Pandurii, cât și trupa lui Gică Hagi sunt U.S. Sassuolo (Italia), Spartak Moscova și FK Krasnodar (Rusia). Unii ceva mai accesibili ar fi HNK Rijeka (Croația), Omonia Nicosia (Cipru), Dinamo Minsk (Belarus), FC Helsinki (Finlanda) sau Vorskla Poltava (Ucraina). Peste aceleași formații poate da și CSMS Iași în turul 3, asta cu o singură condiție, să treacă de Hajduk Split.
Nicio echipă românească nu va fi cap de serie la tragerea la sorți programată pe 15 iulie, la Nyon.
Gabriel Pănoiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here