S-au jertfit pentru noi

447

revolutie 009Cei 20 de ani care au trecut din decembrie 1989 au fost comemoraţi ieri şi în Piaţa Prefecturii din Târgu – Jiu. Autorităţile locale şi judeţene au fost prezente, ca în fiecare an, în cadrul unei ceremonii în centrul municipiului.

La eveniment au participat reprezentanţi ai structurilor MAI dar foarte puţini oameni. Singuri, doar câţiva dintre cei care în ultimele două decenii şi-au plâns copiii, fraţii sau soţii martirizaţi înainte de vreme, încă mai simţeau, cu adevărat, ce a însemnat Revoluţia.

Sublocotenent postmortem Dumitru Bărboi, sublocotenent postmortem Corneliu Bordei, Doru Constantinescu, sublocotenent postmortem Cătălin Grigore Haidău, sublocotenentul postmortem Valentin Merişescu, sublocotenentul postmortem Vasile Militaru, sublocotenentul Cristian Mihai Oancea, Ion Onu, Dumitru Petrescu, Ecaterina Tănescu. Sunt doar câţiva dintre cei care au avut de suferit în urma revoluţiei. Cu timpul, însă, uitarea se aşterne peste amintirea acelor timpuri. Comuniştii, cei pe care poporul i-a urât atât de mult, sunt încă printre noi sau chiar la conducerea revolutie 014statului, cel puţin aşa susţine Cristian Boban, un revoluţionar. „Eu am făcut revoluţia pentru toţi dar cei care au avut de câştigat sunt comuniştii, cei care încă se mai află la conducerea statului”, sunt câteva dintre cuvintele pe care acesta a ţinut să le spună tuturor celor prezenţi. Cele două decenii de democraţie sunt, în opinia unora, doar o umbră a ceea ce ar fi trebuit să fie România la ora actuală. Acum, jertfa revoluţionarilor pare ceva îndepărtat care parcă nu s-a întâmplat pentru libertatea noastră.
Dorina Cioplea
Târgujienii au păreri împărţite în legătură cu Revoluţia din 22 decembrie 1989. Pe fondul manifestărilor prilejuite marţi la Târgu-Jiu de comemorarea revoluţiei, cetăţenii judeţului nostru văd aceste evenimente prin prisma problemelor lor personale.
Jandarmii şi reprezentanţii ISU Gorj au depus coroane de flori la monumentele eroilor din Târgu-Jiu, cu ocazia împlinirii a două decenii de la Revoluţia din decembrie 89. Manifestările au fost privite de cetăţeni care au apreciat momentul. La câteva minute însă după finalizarea acestora, oamenii s-au întors la ale lor arătând că problemele lor personale primează în faţa evenimentelor sărbătorite ieri.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here