S-a stabilit programul Ligii Naţiunilor

548

UEFA a stabilit programul grupelor Ligii Națiunilor, competiție care va debuta în toamnă. Tricolorii vor debuta pe teren propriu în fața Muntenegrului, într-un meci care se va disputa fără spectatori, ca urmare a unei sancțiuni primite pe durata preliminariilor EURO 2016. Câștigătoarele grupelor vor promova în seria superioară a ediției următoare, ultimele clasate retrogradând în seria inferioară. Pe 2 decembrie 2018 va avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile Euro 2020. Cele șase urne valorice vor fi stabilite exclusiv pe baza performanțelor din grupele Ligii Națiunilor. În seria României, câștigătoarele celor patru grupe alături de cele mai bune două ocupante ale locurilor secunde vor fi în a treia urnă valorică pentru tragerea la sorți a preliminariilor Euro 2020. Celelalte echipe vor fi în urna a patra valorică.
Preliminariile Euro 2020 se desfășoară în perioada martie-noiembrie 2019. Cel mai bine clasate echipe în cele patru grupe din Seria C a Ligii Națiunilor, care nu s-au calificat deja la Euro 2020 prin intermediul preliminariilor, merg în play-off-ul Ligii Națiunilor (martie 2020).
Cele 4 echipe din play-off vor disputa semifinale într-o singură manșă (pe terenul echipei cu linie de clasament mai bună în grupele Ligii Națiunilor), iar finalistele se vor duela într-o singură manșă (gazda va fi trasă la sorți). Câștigătoarea se califică la Euro 2020.
“Avem un handicap, pentru că primul meci de acasă va fi fără spectatori. Va trebui să fim 100 la sută pregătiţi la ora începerii acestor meciuri, iar eu sper ca fotbaliştii din străinătate să joace cât mai mult, să devină titular şi să vină să ne ajute. Eu am încredere în mine şi în echipă. S-a vazut la ultimele meciuri o atitudine bună şi dacă o vom păstra, vom putea câştiga grupa”, a spus selecţionerul Cosmin Contra.

Amical pe 24 martie
Reprezentativa României va disputa două jocuri amicale în luna martie. Pe lângă meciul cu Suedia, programat pe 27 martie, la Craiova, tricolorii vor întâlni într-o altă partidă de verificare, în deplasare, naţionala Israelului. Jocul va avea loc în data de 24 martie, locația și ora de începere urmând a fi anunțate ulterior. Cele două selecționate s-au întâlnit de 20 de ori până acum, palmaresul fiind favorabil tricolorilor: 10 victorii, 5 egaluri, 5 înfrângeri, golaveraj 29-19. Naționala Israelului se află pe locul 99 în clasamentul FIFA, acolo unde România este pe 40.

Programul României:
7 septembrie: România – Muntenegru, Lituania – Serbia (ora 21:45)
10 septembrie: Serbia – România, Muntenegru – Lituania (ora 21:45)
11 octombrie: Lituania – România, Muntenegru – Serbia (ora 21:45)
14 octombrie: România – Serbia (ora 16:00), Lituania – Muntenegru (ora 21:45)
17 noiembrie: Serbia – Muntenegru (ora 16:00), România – Lituania (ora 21:45)
20 noiembrie: Serbia – Lituania, Muntenegru – România (ora 21;45)
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here