S-a oprit cu maşina în parapet

403

Un accident rutier s-a produs ieri dimineaţă la Bumbeşti Jiu, un şofer din Olt oprindu-se cu autoturismul într-un parapet de protecţie de pe marginea şoselei. O tânără aflată pe scaunul din dreapta faţă a fost rănită şi transportată la spital, cauza probabilă a accidentului reprezentând-o, ca în atâtea alte cazuri, viteza, drumul oricum fiind unul execrabil pentru oricine visează la deplasări mai mari decât limitele legale.

Poliţiştii au constatat că şoferul nu consumase alcool înainte de a se urca la volan, atât el, cât şi pasagera rănită, purtând centurile de siguranţă în momentul producerii impactului. Conducătorul auto s-a ales cu dosar penal, fiind acuzat de vătămare corporală din culpă.

Cu dosar penal s-a ales şi un şofer care ieri dimineaţă a refuzat să sufle în fiolă, atunci când poliţiştii i-au cerut acest lucru. Mai mult, individul nu avea dreptul să conducă şi, ca urmare, acuzaţiile împotriva lui sunt şi mai multe. „La data de 17.01.2011, orele 05:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Ţicleni au oprit în trafic pe P.S., de 42 ani, din oraşul Tg-Cărbuneşti, judeţul Gorj, care conducea autoturismul proprietate personală, pe DJ675 – Ţicleni. Conducătorul auto a refuzat testarea cu aparatul etilotest, precum şi recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Totodată, poliţiştii au constatat că acesta avea reţinut permisul de conducere în vederea suspendării din data de 25.10.2009. Poliţiştii au întocmit acte premergătoare sub aspectul comiterii infracţiunilor de refuz de recoltare a probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei şi conducere a unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană căreia dreptul de conducere i-a fost suspendat”, menţionează IPJ Gorj într-un comunicat de presă.

Gelu Ionescu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here