S-a înecat de Ziua Naţională

402

DSCF2309Un bărbat de 37 de ani din judeţul Gorj a murit ieri înecat, în timp ce se afla la pescuit, după ce a căzut într-o baltă de pe cursul râului Jiu. Nenorocirea s-a produs la Plopşoru, acolo unde Marian Dună a mers la una dintre bălţile aflate în apropierea satului, iar la un moment dat a căzut în apă şi nu a mai reuşit să se salveze, conform unuia dintre fraţii săi, care au sărit să îl ajute.

Bărbatul folosea drept barcă o cameră de tractor umflată, de pe care, cel mai probabil, s-a dezechilibrat şi a căzut în apă.

„Eu am auzit strigăte de ajutor, dar distanţa era mare. Fratele meu mai mare a ajuns primul acolo, dar, tot aşa, era târziu. Până m-am dus eu acasă după o cameră de tractor cu care să îl aducem la mal el nu a mai rezistat. Era şi slăbuţ, era şi apa foarte rece şi cred că mai şi băuse ceva, pentru că altfel el nu ar fi căzut”, declară Ion Dună, frate al bărbatului decedat.

Acesta afirmă că pescarul a fost scos de către rude la malul bălţii, după care pompierii şi un echipaj de la Ambulanţă au încercat să acorde primul ajutor.

Cei doi fraţi ai lui Marian Dună au avut şi ei nevoie de îngrijiri medicale, pentru câteva ore doar Ion rămânând sub observaţia medicilor de la spitalul Turceni, starea de sănătate permiţându-i ulterior să plece acasă. Trupul neînsufleţit al bărbatului decedat a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Gorj pentru efectuarea necropsiei, lucru care se va întâmpla azi.

Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here