S-a încheiat ediţia a VIII-a a Festivalului „Liviu Dafinescu”

592

P4099310Festivalul Naţional al Jocului şi Portului Românesc „Memorial Liviu Dafinescu”, ediţia a VIII-a s-a desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute. Din suita manifestărilor desfăşurate cu această ocazie au făcut parte: spectacolul folcloric „In memoriam Liviu Dafinescu”, Parada Portului Popular, spectacolul concurs cu

formaţiile coregrafice participante, dar şi un pelerinaj la mormântul regretatului profesor Liviu Dafinescu.

Un weekend încărcat de cultură, aşa a fost acest sfârşit de săptămână pentru locuitorii municipiului Târgu-Jiu, localitate privilegietă, deoarece a găzduit ediţia a VIII-a a Festivalului Naţional al Jocului şi Portului Românesc „Memorial Liviu Dafinescu”. De organizarea evenimentului s-au ocupat: Consiliul Judeţean Gorj, Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj, Asociaţia Cultural Artistică „Liviu Dafinescu”, Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”, CJCPCT Gorj, Şcoala Populară de Artă Târgu-Jiu şi Palatul Copiilor Târgu-Jiu.

Spectacol extraordinar al „Doinei Gorjului”

P4089225Festivalul Naţional al Jocului şi Portului Românesc „Memorial Liviu Dafinescu”, ediţia a VIII-a, a avut parte de o deschidere extraordinară: un spectacol folcloric de excepţie al Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului”, intitulat „In memoriam Liviu Dafinescu”. Spectacolul s-a desfăşurat vineri, 8 aprilie, începând cu ora 19:30, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgu-Jiu şi a fost înregistrat de Etno TV.

P4089107„In memoriam Liviu Dafinescu” a fost un spectacol folcloric emoţionant, ce greu poate fi descris în cuvinte, acestea fiind prea mici pentru a putea creiona valoarea prestaţiei artiştilor Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului”. Gheorghe Porumbel, directorul Ansamblului „Doina Gorjului” a fost prezent şi el pe scena sălii „Liviu Dafinescu” a Casei de Cultură Târgu-Jiu, alături de care s-a aflat şi Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Aplauzele au răsunat îndelug, din sala arhiplină de spectatori, semn că artiştii „Doinei Gorjului” au dat tot ce aveau mai bun şi au reuşit să mângâie sufletele celor prezenţi, aducându-le aminte acestora de cel ce a fost Liviu Dafinescu.

Port popular şi concurs al formaţiilor coregrafice

Sâmbătă, manifestările organizate cu ocazia Festivalului Naţional al Jocului şi Portului Românesc „Memorial Liviu Dafinescu” au continuat cu Portul Popular, urmat de spectacolul concurs cu formaţiile coregrafice participante, desfăşurat în sala „Liviu Dafinescu” a Casei de Cultură a Sindicatelor Târgu-Jiu. După-amiază a avut loc Gala Laureaţilor, după care s-a desfăşurat un pelerinaj în Cimitirul Municipal la mormântul regretatului profesor Liviu Dafinescu.

Şi în acest an, la fel ca şi până acum, memoria lui Liviu Dafinescu a fost cinstită cum se cuvine de cei care l-au cunoscut şi i-au apreciat cariera, persoane pentru care Dafinescu este, în continuare, o amintire vie ce continuă să-i călăuzească de acolo… de Sus.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here