S-a dat startul triajului epidemiologic în şcoli

313

Ca în fiecare an, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj efectuează triajul epidemiologic în unităţile de învăţământ din judeţul nostru. Astfel, controalele în grădiniţe, şcoli, licee şi centre de plasament au început încă din primele zile de şcoală şi se vor finaliza spre sfârşitul acestei luni.

Toţi elevii şi preşcolarii gorjeni sunt controlaţi de reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică în această perioadă. „Triajul epidemiologic a început odată cu debutul noului an şcolar şi se va încheia în câteva zile. Raportările se fac la câteva zile după terminarea triajului”, spune Elena Piţian, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj. Copiii care vor fi descoperiţi cu anumite afecţiuni infecto-contagioase vor fi scoşi din colectivitate şi trimişi la medic sau izolaţi la domiciliu.
Reamintim faptul că anul trecut, în timpul triajului epidemiologic efectuat de DSP Gorj, au fost depistaţi elevi cu pediculoză (păduchi), cei mai mulţi fiind în mediul rural. Cei care au fost depistaţi cu pediculoză au fost deparazitaţi cu substanţe speciale. După aplicarea acestor măsuri, au fost reverificaţi toţi cei depistaţi cu păduchi. „În urma recontrolului nu au mai fost depistate cazuri de pediculoză”, susţine Elena Piţian, purtător de cuvânt al DSP Gorj.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here