S-a completat careul

462

Minaur Baia Mare este cea de-a patra echipă calificată la turneul Final Four al Cupei României la handbal masculin, turneu la care Energia a fost prima care şi-a asigurat biletele.

Energia Pandurii Târgu Jiu va avea o companie selectă în turneul Final Four al Cupei României la handbal. După ce HC Odorhei a reuşit să se califice fără probleme în faţa celor de la HC Vaslui cu o dublă victorie, iar HCM Constanţa a învins în deplasarea de la Timişoara şi a reuşit să se califice în Final Four după ce pierduse manşa tur de la Constanţa, ultima echipă care a reuşit să intre în grupul celor patru a venit în urma unui alt meci extrem de spectaculos, cel dintre Dinamo Bucureşti şi Minaur Baia Mare. După un meci egal în tur, la Baia Mare, Dinamo pornea cu prima şansă, însă Minaur a reuşit să se impună într-un final dramatic şi continuă lupta pentru trofeu.

Şi-ar dori Constanţa
Dintre cele trei echipe rămase în competiţie ca posibile adversare, cei de la Energia şi-ar dori ca sorţii să le hărăzească pentru semifinale o întâlnire cu campioana HCM Constanţa. Alegerea pare ciudată doar la prima vedere, dar echipa de la malul mării trece prin momente dificile, a pierdut mulţi jucători valoroşi şi nu mai este echipa de temut de până anul trecut. „E clar, ne-am dori să jucăm cu Constanţa, pare acum un adversar cât de cât accesibil. Ar fi bine pentru noi ca Baia Mare şi Odorheiul să se bată între ele în cealaltă semifinală”, a declarat Liviu Andrieş, antrenorul echipei gorjene.

Nu s-a stabilit nici locaţia
Turneul Final Four este programat a se disputa după Sărbătorile Pascale, pe 15 şi 16 aprilie, însă nu s-a stabilit încă o locaţie pentru acest turneu. „Să vedem ce sală va fi aleasă. Trebuie să se joace pe teren neutru şi la distanţe aproximativ egale pentru participante. În calcul poate fi luat Braşovul, Clujul, Bucureştiul şi chiar Craiova, care au săli mari, frumoase, în care publicul se poate bucura de spectacolul oferit de un turneu final”, a mai declarat Liviu Andrieş. Energia a mai participat la un astfek de turneu, însă atunci, în 2011, nu a fost vorba doar de patru participante, ci de ultimele 8. În acel sezon, Energia a învins la Drobeta Turnu Severin pe HC Odorhei în sferturi şi pe CSU Suceava în semifinale, însă a fost învinsă de HCM Constanţa în ultimul act al competiţiei.

Au galerie în Bucureşti
La meciul cu CSM Bucureşti, dar nu numai, Energia a avut o puternică şi extrem de activă galerie, formată în general din fete. Este vorba de sportive ale academiei de handbal a lui Dorin Dragnea. Mama jucătorului Energiei a mobilizat lumea şi a adus o galerie pentru echipa gorjeană la toate meciurile pe care aceasta le-a jucat în capitală: „Cred că a fost foarte frumos, ne-au susţinut din tribună şi am simţit că sunt alături de noi. A fost destul de greu să-i strângă, avem mai mulţi la academie, dar nu au putut toţi să vină la acea oră la sală. Oricum, au mai fost şi la celelalte meciuri şi vor veni de câte ori vom juca în Bucureşti”, a declarat Dorin Dragnea.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here