S-a aprobat PUZ-ul pentru construirea Mall-ului

397

Consilierii municipali s-au întrunit, joi, în şedinţă extraordinară, pentru a aproba Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru construirea Centrului Comercial tip Mall. Proiectul de hotărâre a fost votat în unanimitate. Urmează etapa de autorizare, după care va fi demarată construcţia. Se preconizează ca inaugurarea Mall – ului să aibă loc anul viitor, înaintea sărbătorilor pascale.

În mai puţin de un an, târgujienii vor avea un mall unde îşi vor putea petrece timpul liber şi unde vor avea posibilitatea de a face shopping aşa cum îşi doresc. Deja a fost aprobat Planul Urbanistic Zonal. „Noi, astăzi, am venit în sprijinul investitorului, ca reprezentanţi ai comunităţii, ai Primăriei Târgu-Jiu şi Consiliului Local, votând într-o şedinţă extraordinară, PUZ-ul pentru zona respectivă. Urmează etapa de autorizare, un beneficiu pentru comunitate, întrucât vom încasa nişte bani, conform legii, din taxa de autorizaţie. După aceea se va demara construcţia”, a declarat consilierul local Adrian Tudor.

Daviţoiu: „Târgu-Jiul are nevoie de mai multe complexe comerciale”
Consilierul PD-L Nicolae Daviţoiu a declarat presei locale că noul centru comercial care va fi construit în municipiul nostru era util, mai ales că odată cu darea sa în folosinţă se vor crea şi câteva sute de locuri de muncă. „Târgu-Jiul are nevoie de mai multe complexe comerciale, după părerea mea, nu numai de acesta; are nevoie şi de un hipermarket în domeniul materialelor de construcţii, cum se zvonea că ar fi Dedeman, dar probabil din motive obscure s-a renunţat la idee. Orice investitor, care face o investiţie în Gorj, eu zic că este de bun augur din două motive: pentru că va crea cel puţin 400-500 de locuri de muncă, având o suprafaţă destul de mare şi însăşi urbanismul pe care îl au aceste supermarketuri este un lucru bun pentru că avem şi noi de unde să ne inspirăm. Va fi un supermarket care va dispune de spaţii de agrement, de alimentaţie publică, magazine de desfacere cu amănuntul, o parcare din care o treime este la suprafaţă şi două treimi la demisol; suprafaţa mall-ului este de 4 hectare şi cuprinde căile de acces. Este un lucru bun; se află pe drumul de rocadă al municipiului Târgu-Jiu, accesul fiind destul de facil în acea zonă”, a explicat Nicolae Daviţoiu. Lucrările pentru realizarea Mall-ului vor demara în următoarea perioadă, inaugurarea acestuia fiind preconizată pentru primăvara anului viitor. În cadrul centrului comercial menţionat, se va amplasa un magazin Carrefour, dar şi un McDonald’s, un cinematograf, spaţii de agrement şi aşa mai departe.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here