Rușeț s-a despărțit de ALDE

661

După ce a condus cu succes campania ALDE la alegerile locale, Ion Rușeț și-a luat adio de la acest partid, urmare a nemulțumirilor sale legate de viața internă a organizației politice, conduse de către Dian Popescu. Liderul formațiunii politice i-a găsit însă, deja, înlocuitor lui Rușeț, de campanie urmând să se ocupe Ninel Muja, în timp ce postul de secretar al ALDE i-a fost pasat lui Marian Pungan. Rușeț și-a explicat retragerea, motivând că nemulțumirile sale despre o potențială candidatură la parlamentare au fost doar simple speculații.
“M-am retras din ALDE Gorj nu datorită faptului că aș fi fost nemulțumit de listele de candidați, așa cum s-a vehiculat în presă. Eu am spus-o răspicat, încă de acum câteva săptămâni, că nu intenționez să candidez. Sigur, am nemulțumiri legate de viața internă a partidului, pe care nu le discut public, inclusiv una legată de existența în cadrul ALDE Gorj a două grupări, care au încercat fiecare să-și facă propria listă de candidați pentru parlamentare. Am condus campania electorală pentru alegerile locale a ALDE Gorj, acum ștafeta s-a predat, există un alt manager de campanie, care are însă obligația să realizeze cel puțin același scor, respectiv 8,2% la nivelul județului, pe care l-am bifat eu. Asta deoarece condițiile privind candidații nu s-au schimbat într-un mod esențial. Tot domnul Dian Popescu conduce lista. M-am retras din ALDE și datorită modului cum am văzut organizarea partidului, pe alocuri diferit față de principalii responsabili ai partidului la nivelul județului. Voi rămâne independent în această campanie electorală”, a declarat, ieri, Rușeț.
Dian Popescu a declarat, în cadrul conferinței de presă ALDE, că speră ca Ion Rușeț să rămână alături de partid, chiar dacă nu a menționat că acesta a părăsit organizația.
A.Stoica

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here