Rudic va sta pe bancă la meciul cu Timișoara!

445

Așteptarea a luat sfârșit, antrenorul Energiei, venit de săptămâni bune la Târgu-Jiu, va putea în cele din urmă să stea pe banca echipei sale la meciurile din campionat ale echipei sale.

Bozo Rudic a fost nevoit să stea departe de jucătorii săi la meciurile cu CSM București și Steaua, de vină fiind sistemul exagerat de birocratizat în ceea ce privește procedurile de acordare a dreptului la muncă în România. Antrenorul sârb cu care Energia a semnat contractul de ceva vreme va putea să-și conducă elevii de pe bancă la următorul meci al gorjenilor, cel de duminică, de la Timișoara: “S-a rezolvat, voi sta pe bancă, acesta este al optulea an de când sunt în România şi întotdeauna trebuie să fac actele de la început. Eu de fiecare dată trebuie să declar că am o singură soţie, zici că sunt din Arabia, dar nu contează, pentru poliţişti trebuie să fac mereu declaraţie la notar că am o singură soţie. Mi se pare ridicol că trebuie să fac asta de fiecare dată”, a declarat Bozo Rudic, destul de iritat de acest sistem.

La antrenamente e bine…
De la venirea sa la Târgu-Jiu, Bozo Rudic a atras atenția tuturor că va fi nevoie de multă muncă pentru a-l putea face să se declare mulțumit și chiar și atunci va mai fi loc: “Eu niciodată nu sunt mulţumit, tot timpul se poate mai bine, dacă îi zici la un jucător că a fost bine, el se mulţumeşte şi nu mai munceşte. Când facem antrenamentele sunt mulţumit, fac destul de bine toţi, dar în apărare şi atac lipseşte un pic de concentrare după părerea mea”, a mai spus antrenorul plav al Energiei. Acesta remarcă faptul că antrenamentele fizice se desfășoară normal și vor aduce în mod evident un plus, la cele tehnico-tactice este nevoie de mai multă concentrare atât în atac, cât și în apărare, iar capitolul psihologic este unul aparte, pe care îl discută separat cu fiecare jucător, dar crede că și aici s-au rezolvat toate problemele. În concluzie, lucrurile merg bine spre foarte bine la antrenamente, acum mai rămâne doar ca jucătorii să pună corect în practică la meciuri ceea ce exersează cu succes la antrenamente.

Intransigent la vociferări
Disciplina de fier pare să-l caracterizeze pe antrenorul sârb al Energiei. Imediat după meciul terminat la egalitate contra Stelei a cerut secundului Bârză situația eliminărilor dictate și s-a informat asupra celui care și-a lăsat colegii în inferioritate prin proteste la adresa arbitrilor. Bozo Rudic a declarat că astfel de manifestări nu sunt tolerate și, dacă nu sunt cazuri grave, la care chiar trebuie să intervină, chiar și el va fi sancționat pentru eventualele eliminări. “Am dat amendă la un jucător care a vociferat, nici eu n-am voie să primesc două minute din cauză că protestez sau spun vorbe urâte, cine primeşte două minute sau roşu pentru asta va primi amendă. E vorba de amendă în bani”, a precizat Bozo Rudic pe marginea acestui subiect.

Antrenamente mai lungi
Bozo Rudic a venit la Târgu-Jiu cu propriul program de antrenamente, unul mai lung decât cel cu care erau obișnuiți jucătorii Energiei. Noile antrenamente ale echipei nu vor mai avea 90 de minute, ci două ore: “Eu sunt obişnuit să fac două ore antrenament, pentru că o oră jumătate cu 20 de oameni nu-mi ajunge. Nu mai începem la 17.30, începem la 17.00 antrenamentul de seară, o oră meci cu încălzire, apoi stat în vestiar şi vorbit, nu era suficient timp. Așa este și la meciuri, venim mai devreme la sală, facem încălzirea și cu ce facem după meci ajungem tot la două ore”, a explicat antrenorul Energiei de ce ține ca jucătorii săi să aibă parte de antrenamente mai lungi. O altă măsură pe care a luat-o Rudic în ceea ce privește modul de lucru la antrenamente este împărțirea jucătorilor în două grupe la antrenamentul din prima parte a zilei: “Şi dimineaţa facem tot două ore, o dată avem extreme cu pivoţii la sala de forţă, iar interii sunt cu mine şi invers. Dacă vin toţi odată este imposibil să ai timp pentru fiecare”, a completat Bozo Rudic.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here