Rromii kristinitori din Gorj se asociează

482
mihai tomaRromii kristinitori gorjeni vor salarii pentru munca prestată în cadrul Asociaţiei kristinitorilor din România. Reprezentanţii de la Gorj doresc să înfiinţeze o sală de şedinţe unde să aibă loc judecăţile, iar sancţiunile sau pedepsele vinovaţilor să se plătească în bani.
Numărul membrilor vii-toarei echipe care se va forma depinde de membrii fiecărei comunităţi în parte.

În cartierul Meteor din municipiul Târgu Jiu există 600 de familii de rromi. „Săptămâna viitoare vom face o şedinţă în cartier şi trebuie să întocmim toată documentaţia. De asemenea, trebuie să trecem pe la Poliţie, Parchet şi Judecătorie pentru a avea toate actele puse la punct”, a declarat Mihai Toma, preşedintele filialei din Gorj. Acesta a adăugat şi faptul că în urma unui incident, membrii Asociaţiei Judeţene a Rromilor Kristinitori vor judeca imediat cazul pentru a-l aplana. Aceştia se vor ocupa numai de procese civile, iar când trebuie să ia o decizie, judecătorii rromi vor da o concluzie numai în urma unei consfătuiri.

Luna trecută s-a înfiinţat la Bucureşti Asociaţia Rromilor Kristinitori (Judecători) din România. Preşedintele filialei Gorj al asociaţiei a fost desemnat Mihai Toma, care mai este şi preşedinte al Alianţei Judeţene a Rromilor. „Era nevoie de un asemenea proiect atât la nivelul ţării, cât şi în judeţ, ca să ne putem organiza, să nu mai facem judecata la colţ de stradă”, consideră Mihai Toma.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here